1 грудня у ПК «Березіль» відбувся звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2018 рік. Інформацію про виконану роботу за звітний період представили також керівники виконавчих органів Тернопільської міської ради, після чого очільник Тернополя дав відповіді на запитання тернополян. За словами міського голови, всі проекти 2018 року реалізовані спільно і на користь громаді, – пише «TeNews». nadal-zvit-2018-1

«Публічний звіт перед громадою Тернополя – це щорічна традиція. Але це не звіт міського голови, міської ради чи виконкому. Це наш всіх спільний звіт. Це звіт про нашу спільну роботу. Це підсумок усіх реальних справ та проектів, реалізованих спільно з громадою нашого міста. Як і кожного року у нас є позитивні зрушення і проблемні питання, які доводилося вирішувати разом через діалог, іноді палкі дискусії. Насправді так і має жити кожна громада, яка формує місцеве самоврядування. Самоврядування служить громаді і має її слухати, бо тільки так можна знайти спільне прийнятне рішення, як це було з ухваленням резонансних, але необхідних змін пов’язаних із роботою громадського транспорту», – наголосив Сергій Надал.

Міський голова також зазначив, що, незважаючи на перекладання соціальних зобов’язань Києва на міста, у Тернополі вдалося завершити великі інфраструктурні об’єкти.

«У зв’язку з тим, що в державі відбувається процес децентралізації, все більше соціальних зобов’язань знімається з центрального бюджету і перекладається на місцевий. І саме за рахунок коштів з міського бюджету, у 2018 році усі тернопільські освітяни, медики та бюджетники були забезпечені зарплатами та відпустками. А завдяки добрій співпраці мерії з місцевим бізнесом, нам вдалося отримати додаткові надходження до міського бюджету і завершити великі інфраструктурні об’єкти, які були заплановані на цей рік», – зазначив Сергій Надал.

За словами міського голови, одним із таких успішних проектів стало будівництво найдовшої в Україні лінії аераційних фонтанів, також вперше за 70 років оновлена Дамба Тернопільського ставу – масштабний проект, який тривав близько двох років у співфінансуванні з державою. Окрім того, затверджено концепцію першого індустріального парку у Тернополі, будівництво якого розпочнеться в 2019 році. А завдяки спільній роботі, Тернопіль став першим містом України, де відбувається транспортна реформа, в рамках якої запроваджено електронну систему оплати за проїзд у всьому громадському транспорті міста. Відтепер усі тернополяни можуть економити на проїзді у тролейбусах та автобусах, виготовивши «Соціальну карту тернополянина», яка також надає знижки на придбання товарів та послуг у торгівельних мережах міста.

«І незважаючи на певні складні обставини, нам, чи не єдиному місту в Україні, вдалося зберегти пільги в повному обсязі, коли всі пільговики, в тому числі пенсіонери, користуються міським громадським транспортом повністю безкоштовно та в необмеженій кількості. А головною нашою метою у 2019 році є створення єдиної комунальної транспортної компанії та поступова відмова від малих маршруток на противагу великим комфортабельним автобусам, на купівлю 20 одиниць яких уже проведено тендер та підписано угоду. Те, що ми рухаємося у правильному напрямку, підтвердило і отримання Тернополем у 2018 році відзнаки «Найкраща транспортна модель міста», – додав очільник Тернополя.

Під час звіту було відзначено також, що у Тернополі діє комплексна програма «Здоров’я тернополян», згідно з якою практично у всіх комунальних медичних закладах міста з’явилося сучасне нове обладнання та оновлено оснащення у палатах.

Як зазначив міський голова, ремонт магістральних доріг, шкіл та садочків – пріоритети роботи на 2018 рік. Окрім того, у 2018 році проведено велику кількість ремонтно-відновлювальних робіт у парках, скверах, дворах, на дорогах та у міжквартальних проїздах. А у 2019 році за кошти міського бюджету заплановано відремонтувати основні магістральні дороги Тернополя, а також провести комплексний ремонт шкіл та дошкільних закладів.

 

«У спільній роботі на благо і розвиток Тернополя у 2019 році ми також сподіватимемося на підтримку громадськості, аби спільно продовжувати ремонтні роботи, створювати нові громадські простори, реформувати транспортну систему, оновлювати обладнання та техніку у наших лікарнях. Міське самоврядування і надалі залишатиметься повністю відкритим для пропозицій своєї громади», – підсумував Сергій Надал.

 

За матеріалами ТМР

 

Від admin