Коли: 8 грудня (13:00 – 16:30)

Де: офіс Коаліції ГО “Тернопільський центр реформ” (вул. Родини Барвінських, 2)

Доступ громадян до інформації забезпечується українським законодавством. Відхилений запит на її отримання чи неповні дані не завжди є правомірними. Тернополян запрошують на тренінг, де навчать ефективно використовувати цей механізм.

У суботу, 8 грудня о 13 годині в приміщенні Коаліції ГО «Тернопільський центр реформ» (вул. Родини Барвінських, 2) відбудеться тренінг «Запити на інформацію: як правильно оформити запит та захистити своє право на отримання інформації».

На заході буде:

  • висвітлено у доступній формі ключові положення Закону України «Про доступ до публічної інформації»,
  • роз’яснено, на які закони потрібно посилатись, щоб працювати із запитами на інформацію,
  • визначено, як правильно подавати запит та  як оскаржувати відмову у наданні відповіді на запит,
  • розглянуто успішні приклади судових справ по доступу до публічної інформації.

Тренерка Юзвяк Тетяна – адвокат Правової асоціації «Паритет» (м. Рівне), більше 10 років займається представництвом ЗМІ та журналістів в судах, має досвід тренерської діяльності з питань правової безпеки журналістів, правового регулювання журналістських розслідувань у сфері корупції, роботи журналістів у мережі Інтернет, висвітлення виборчих компаній, доступу до публічної інформації та інших юридичних аспектів журналістської діяльності.

Запрошуємо активних тернополян та представників ЗМІ до участі, попередньо зареєструвавшись за посиланням: bit.ly/infoternopil

ЗАПИТ

Від admin