12 колишніх воїнів АТО з Козівщини мали гарну нагоду, під час семінару в районній філії Тернопільського обласного центру зайнятості, поспілкуватися із представниками служби зайнятості і районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодо адаптації і становлення на ринку праці.

Директор райфілії ОЦЗ Володимир Мельник розповів присутнім про послуги служби зайнятості учасникам АТО у вирішенні питань працевлаштування та матеріальної підтримки у період безробіття; повідомив про актуальні вакансії, можливості відкриття власної справи та професійного навчання.
Про участь бійців АТО у реалізації проекту «Ветерани: від діалогу до працевлаштування» говорила заступник директора – начальник відділу організації працевлаштування населення районної філії ОЦЗ Руслана Зубик.
Директор Козівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Кульбаба наголосила на тому, що центр здійснює організаційну та консультативну роботу щодо надання соціально-психологічних послуг учасникам АТО, надає психологічну, інформаційну, адаптативну та реабілітаційну допомогу, організацію такої допомоги їм та їхнім родинам, а також соціальну підтримку. Вона роздала присутнім інформаційні матеріали із переліком пільг для даної категорії осіб в Україні.
Наталія Кульбаба запросила присутніх звертатися до центру по допомогу із вирішенням земельних, житлових питань, із проблемами в отриманні відповідних документів, в тому числі і закордонного паспорту, та посвідчень, а також отримання соціальної картки учасника АТО. Вона повідомила про можливість безкоштовного оздоровлення дітей даної пільгової категорії в українських оздоровчих таборах та за межами держави.
Козова сем АТО 16.11.18

Від admin