Цьогоріч в області очікується рекордний показник урожайності зерна. Про це повідомив в. о. директора департаменту агропромислового розвитку Тернопільської  облдержадміністрації Володимир Стахів під час прес-конференції 13 листопада.


«Не зважаючи на посушливу весняну кампанію та складні кліматичні умови, обсяги виробництва сільськогосподарської продукції — нарощуються. За підсумками 10-ти місяців, приріст виробництва внутрішнього валового продукту (ВВП) сільськогосподарської продукції становить 5,4 %. Урожайність 55 центнерів з кожного гектару — доволі хороший показник. В поточному році аграрії області вироблять 2,5-2,6 млн т валового збору зернових культур», — зазначив Володимир Стахів.
Загалом, проаналізувавши показники останніх 5-6 років, щороку спостерігається до 30% росту виробництва ВВП. Станом на 1 листопада, аграріями області вироблено ВВП на суму 8,3 млрд грн або 426 млн грн плюс до показників попереднього року, наголосив Володимир Стахів.  За його словами, є можливість вийти на показники базового 1990 року, коли виробництво аграрної продукції в області становило 9,5 млрд грн ВВП. Таким результатам, насамперед, сприяє модернізація виробництва, а також впровадження нових технологій вирощування сільськогосподарської продукції.
У той же час завершується збір кукурудзи та цукрових буряків.  Останніх зібрано 1,5 млн т, з яких вироблено понад 150 тис. т цукру. В поточному році також спостерігається й рекордний вал ріпаку — понад 200 тис. т.
«Посівну кампанію проведено в оптимальні терміни. Усіма категоріями господарств посіяно майже 200 тис. га зернових та озимих культур, що становить 100 % від прогнозованого обсягу», — зазначив в. о. директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Mriya_Agroholding_zhnyva

Від admin