На основі отриманого висновку незалежного експерта щодо доцільності зміни тарифів на перевезення пасажирів у громадському транспорті Тернополя, поданих рекомендаційних пропозицій профільною депутатською комісією та розрахунків вартості проїзду місцевими громадськими активістами, 15 листопада рішенням виконавчого комітету затверджено нові (недиференційовані) тарифи на проїзд у міському громадському транспорті.

Зокрема, як повідомляє міський голова Сергій Надал, вартість проїзду у тролейбусах становитиме 5 гривень, незалежно від форми розрахунку, тобто як при оплаті «Картою тернополянина», електронним проїзним квитком, так і при готівковому розрахунку, а у маршрутних таксі та автобусах тариф – 6 гривень для усіх пасажирів як при безготівковому розрахунку, так і при сплаті готівкою.

«Нові єдині тарифи на проїзд у громадському транспорті Тернополя будуть впроваджені з 17 листопада та діятимуть до 20 грудня 2018 року, а з 20 грудня вступають в дію диференційовані тарифи, коли вартість оплати за проїзд готівкою чи будь-яким іншим способом, за винятком «Карти тернополянина» та неперсоніфікованого квитка, буде дорожчою, – наголошує Сергій Надал. – Метою цього є максимальне виведення з обігу готівки при розрахунку за проїзд та ведення чіткого обліку пасажирів”.

Очільник Тернополя додає, що рішення про зміну тарифу з 20 грудня прийняте з метою надання усім тернополянам достатньо часу для виготовлення персоніфікованої «Картки тернополянина».

Відтак Сергій Надал закликає городян підтримати виведення з обігу готівку та в місячний термін до 20 грудня виготовити електронний персоніфікований квиток «Карту тернополянина».

Нагадаємо, оформити «Карту тернополянина» можуть особи, які прописані чи офіційно працюють у Тернополі., а також мешканці сіл, що увійшли до складу Тернопільської МТГ. Документи на оформлення карти можна подати у ЦНАПі (Центрі надання адміністративних послуг), в Управлінні соціальної політики міської ради та в оператора електронних систем міста.

46158987_2180669118610791_1782046553188335616_n

Від admin