Потрапити на тренувальний збір закордон і тренуватись поряд із зірками світового біатлону юній спортсменці з Тернополя Олександрі Меркушиній допомогла тернопільська пивоварня «Опілля», – пише «Місто».

merkushyna-11-2018-2 — копия

Потрапити на тренувальну базу в австрійському Рамзау, де свою майстерність вдосконалюють провідні біатлоністи світу, було давньою мрією Олександри Меркушиної. Олександра – молодша сестра відомої тернопільської біатлоністки Анастасії Меркушиної – срібної призерки чемпіонату світу в естафеті, абсолютної чемпіонки Європи з біатлону серед юніорів, учасниці Олімпійських ігор в Кореї.

merkushyna-11-2018-1 — копия

Мати сестер, Ірина Меркушина, також займалася біатлоном, з 1989 року брала участь у змаганнях Кубку світу в складі збірної України, а з 2005 року перейшла на тренерську роботу. Їхній батько, Олег Меркушин, теж працює тренером з біатлону.

Меркушина молодша, незважаючи свій юний вік, також показує значні успіхи у цьому, вже сімейному, виді спорту, є абсолютною чемпіонкою України у молодшій віковій категорії. Саша тренується практично з пелюшок, тож своїх однолітків у біатлоні уже перевершила і виконує нормативи для старших. Однак юній спортсменці наразі лише 13, тому участь у дорослих, в тому числі й міжнародних, тренувальних зборах і змаганнях для неї закрита.

merkushyna-11-2018-3 — копия

Потрапити на тренувальний збір і тренуватись поряд із зірками біатлону юній спортсменці допомогла тернопільська пивоварня «Опілля». «Здійснити поїздку в Австрію на наші тренерські зарплати було б надто дорого, – розповідає Ірина Меркушина. – Там і збір коштує недешево, і підйомники».

«Це біатлонна база високо вгорах, близько 3 тисяч метрів над рівнем моря. І там постійно лежить сніг, умови чудові, тренуються відомі біатлоністи, в тому числі з Норвегії, де цей вид спорту на високому рівні. Ми розповідали про це Саші, і потрапити до Австрії стало її мрією. Але те, що вона здійсниться так швидко, ми навіть не могли сподіватися. За що дуже вдячні «Опіллю», – ділиться емоціями пані Ірина.

merkushyna-11-2018-4

За словами мами юної біатлоністки, після поїздки Саша продовжує тренуватись із ще більшим завзяттям. В Україні на рік проводиться лише троє змагань з біатлону. На думку Ірини Меркушиної, це дуже мало. Тому зараз Олександра готується до міжнародних дитячих змагань з біатлону, що відбуватимуться в Норвегії. Мама спортсменки сподівається, що і ця її мрія здійсниться.

 

Від admin