Журі І Відкритого конкурсу вокалістів та хорових колективів імені Соломії Крушельницької, який віуватиметься в Тернополі, у номінації солісти-вокалісти третьої та четвертої вікових категорій очолить оперна співачка зі світовим ім’ям Вікторія Лук’янець. До нашого міста, на запрошення Благодійного фонду «Соломія», оперна прима прибуде з Австрії 14 листопада, – повідомляє Тернопільська обласна рада.  

lukianec-1

Вікторія Лук’янець – народна артистка України, солістка Віденської опери. Вважається, що вона найтитулованіша українська оперна співачка сучасності, яку називають продовжувачем справи Соломії Крушельницької за популяризацію українського пісенного мистецтва у світі.

lukianec-2

В активі Вікторії — десятки виступів на престижних світових сценах, зокрема, в «Метрополітен-опера» (Нью-Йорк), «Ла Скала» (Париж), «Конвент-Гарден» (Лондон), Німецькій опері, Женевському «Великому театрі», Королівській опері Валлонії, Віденській опері та інших.

Нині Вікторія живе у Відні та викладає у Віденській консерваторії. В її щільному гастрольному графіку відмічені різні куточки планети, де вона виконує понад 50 партій сімома мовами: Віолетта і Джильда («Травіата», «Ріголетто» Джузеппе Верді), Цариця ночі і Донна Анна («Чарівна флейта» і «Дон Жуан» Вольфганга Амадея Моцарта), Лючія й Адіна («Лючія ді Ламмермур» і «Любовний напій» Гаетано Доніцетті), Парася («Сорочинський ярмарок» Модеста Мусоргского), Розіна («Севільський цирульник» Джоаккіно Россіні).

lukianec-3

Довідково. І Відкритий конкурс вокалістів та хорових колективів імені Соломії Крушельницької відбудеться у Тернополі 14-16 листопада 2018 року з ініціативи Благодійного фонду «Соломія» у партнерстві з Тернопільським обласним державним музичним училищем ім. С. Крушельницької (предметно-циклові комісії «Спів» та «Хорове диригування») за підтримки Тернопільської обласної ради, Тернопільської обласної державної адміністрації, Тернопільської міської ради, управління культури Тернопільської облдержадміністрації, Тернопільського обласного методичного центру народної творчості, Всеукраїнської музичної спілки, Всеукраїнського хорового товариства ім. М. Леонтовича, Тернопільської обласної філармонії, Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру імені Т. Г. Шевченка.

Мета конкурсу — вшанування всесвітньовідомої української співачки, уродженки Тернопільщини Соломії Крушельницької; відродження і пропаганда кращих зразків української пісенної творчості; поширення досягнень українського та світового вокального й хорового мистецтва.

Відкриття конкурсу відбудеться 14 листопада 2018 року о 18.00 в Тернопільській обласній філармонії за участі академічного симфонічного оркестру, академічного хору та солістів обласної філармонії, а також Вікторії Лук’янець.

Фото з  мережі Інтернет

Від admin