21У центрі Тернополя, 8 листопада 2018 року, проходив «Ярмарок фінансових знань», організований координаторами та студентами наукового гуртка «Фінансова просвіта» кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Тернопільського національного економічного університету. Захід відбувся в рамках Всеукраїнського тижня фінансової грамотності та мав за мету стимулювання обачної, свідомої та фінансово грамотної поведінки  різних вікових і соціальних категорій населення.

Школярі, пенсіонери, працюючі та безробітні громадяни  отримали чимало корисних порад стосовно управління особистими фінансами, планування сімейного бюджету, виховання звички до заощаджень, правильного користування банкоматами та платіжними терміналами тощо.

22

30 Спілкуючись зі студентами, які навчаються за освітньою програмою «Фінанси» тернополяни та гості міста отримали роз’яснення щодо основних фінансових продуктів та послуг, які пропонують нині фінансові установи, почули про методи захисту від кіберзлочинців, дізналися про права споживачів та  отримали поради  як протистояти фінансовому шахрайству.

28272625У процесі спілкування з містянами, студенти-фінансисти провели також анонімне соціологічне опитування на тему «Психологія прийняття фінансових рішень» з метою з’ясування впливу різноманітних поведінкових факторів на процес прийняття фінансових рішень. Це дослідження дасть змогу молодим науковцям проаналізувати чинники, які впливають на фінансову поведінку різних категорій громадян і сприятиме  розробці рекомендацій щодо підвищення загального рівня фінансової грамотності людей.

Тернопільська Липа

242321

Від admin