Звернення із вимогами ліквідувати заборгованості з виплат заробітних плат, цьогоріч від початку червня з обласних управлінь охорони здоров’я та освіти регулярно спрямовуються на адреси голів районних рад та райдержадміністрацій, а також керівників лікувальних установ області. Про це наголосив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна під час засідання колегії облдержадміністрації. Очільник області вже вкотре закцентував увагу на можливій оптимізації тієї чи іншої державної структури, повідомляє прес-служба ОДА.


«Провівши детальний аналіз, сьогодні ми бачимо нераціональний розподіл та використання вільних залишків коштів загального фонду місцевих бюджетів, зокрема, в частині виплати заробітних плат працівникам бюджетної сфери. Минулого року також спостерігалася проблема щодо виплати зарплат працівникам медичних установ області, на вирішення якої з держбюджету було спрямовано майже 70 мільйонів гривень додаткових коштів. Однак цьогоріч органи місцевого самоврядування  мають самотужки погасити цю заборгованість. Адже коли, умовно кажучи, у районній лікарні, що розрахована на 150 ліжко-місць, працює 300 медиків — це як мінімум неефективне використання ресурсів. Чому не здійснюються заходи із оптимізації, насамперед, повинні відповідати голови районних рад та райдержадміністрацій. Стабілізаційна дотація — це питання до органів державної влади. Проте ніколи до них не звертаються, для прикладу, стосовно відповідності займаної посади того чи іншого головного лікаря», — підкреслив Степан Барна.

Відтак з боку органів місцевого самоврядування сьогодні повинні здійснюватися чіткі кроки щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності чи звільнення головних лікарів або посадових осіб, які причетні до формування такої заборгованості, наголосив голова ТОДА.

oda_0636

Від admin