25 жовтня очільник Тернополя Сергій Надал взяв участь у заході, в рамках якого відбулося  підписання розпорядження про утворення Тернопільської міської територіальної громади. Як результат, Тернопіль став першим обласним центром, який створив міську територіальну громаду.

“До міста Тернополя добровільно приєдналися чотири сільські ради: Курівецька, Малашовецька, Чернихівська та Кобзарівська  і як результат створена єдина міська територіальна громада. Це дає нові перспективи для розвитку восьми сіл та Тернополя, а також для громади в цілому, тому що відтепер ми будемо зовсім по-новому будувати стосунки із центральним бюджетом із можливістю більш ширшого залучення бюджетних коштів та можливістю залучення коштів міжнародної фінансової допомоги», – наголошує Сергій Надал.

Як додає міський голова, відтепер мешканці цих населених пунктів, які увійшли в Тернопільську МТГ, отримуватимуть пільги та соціально-необхідні послуги на рівні з тернополянами.

До слова, підсумкове рішення про добровільне приєднання Курівецької (с. Курівці), Малашовецької (с.Малашівці та с.Іванківці), Черняхівської (с.Чернихів, с.Глядки, с.Плесківці) та Кобзарівської (с.Кобзарівка та с.Вертелка) сільських рад буде прийняте на черговій сесії міської ради, враховуючи висновок Тернопільської обласної державної адміністрації, затверджений розпорядженням голови Тернопільської обласної державної адміністрації від 25 жовтня 2018 року, керуючись Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», «Про місцеве самоврядування в Україні».

IMG-5443

Від admin