27 липня 2018 на Східному у Тернополі зіткнулись легківка та мотоцикл. Правила дорожнього руху порушили обоє водіїв, пише Терноград.

У результаті зіткнення водій мотоцикла отримав важкі травми, від яких згодом помер. А водію легківки суд дав 1,5 року умовно.

Сам інцидент трапився близько 9-ї ранку. Водій легківки “Опель Омега” — уродженець Збаража Петро Ш., наближаючись до перехрестя з вул. Польового, перетнув автомобілем подвійну суцільну, яку категорично заборонено перетинати та розпочав виїзд автомобілем на зустрічний бік дороги. У безпечності такого маневру не переконався.

У той час проспектом С.Бандери, назустріч руху автомобілю, рухався мотоцикл KAWASAKI GPX. Причому, при дозволеній в населеному пункті швидкості 50 км/год., “летів” зі швидкістю 87 км/год. Як результат — транспортні засоби зіткнулися. Мотоцикліст отримав ряд травм, від яких 6 серпня у лікарні і помер.

У суді обвинувачений — водій легківки свою вину визнав повністю, розкаявся, просив суворо не карати та розповів, що шкоду потерпілій родичці загиблого — повернув. Також він погодився з усіма доказами, зібраними досудовим слідством, і відмовився від їх дослідження у суді. Досліджувати їх суд і не став.

Як результат — суд визнав водія легківки винуватим за ч.2 ст. 286 КК “Порушення правил безпеки дорожнього руху”, дав три роки тюрми з позбавленням прва керування строком на рік. А на підставі ст. 75 КК звільнив від відбування покарання, встановивши півтора року іспитового строку. Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 12 жовтня. Поки що він законної сили не набрав — на нього ще може бути подана апеляція.

дтп1-2

Від admin