Наша область була і залишається серед ініціаторів та лідерів щодо реалізації в Україні реформи децентралізації. Відтак сьогодні, 25 жовтня, голова обласної державної адміністрації підписав відповідний документ щодо створення 48-ої Тернопільської міської територіальної громади. Отже, до обласного центру приєдналися наразі чотири сільські ради, а саме Кобзарівська, Курівецька, Малашовецька та Чернихівська, – інформує прес-служба ОДА.

otg-2018-1

«Держава продовжує тримати курс на підтримку децентралізації. Тільки в розрізі Тернопільської області, 42 об’єднані територіальні громади впродовж трьох років отримали фінансову субвенцію майже 350 млн. грн. У цьому році ми вже отримали 94 млн. грн. Сьогодні в цих 42 громадах реалізується понад сто проектів розвитку інфраструктури. Всупереч популізму, сьогодні саме люди вирішують, як їм розвиватися та куди рухатися. Цей процес відбувається виключно добровільно, що є ключовим принципом і невід’ємною складовою державної політики», – повідомив Степан Барна.

otg-2018-4

Майже 46% території області покрито об’єднаними громадами, зазначив під час підписання, заступник голови облдержадміністрації з питань децентралізації Олег Валов. Це свідчить про добровільне бажання формувати фінансово-спроможні ОТГ, які працюватимуть в напрямку покращання життя мешканців громад та підсилять їх матеріальні можливості.

otg-2018-2

«Цей процес дасть людям, мешканцям сільських територій, отримувати якісні послуги у різних сферах, як в адміністративних, так і в житлово-комунальних. Ми на цьому не будемо зупинятись, ми продовжуємо працювати з усіма населеними пунктами, будемо підтримувати та допомагати”, – додав Олег Валов.

До слова, місто Тернопіль є другим в Україні обласним центром, який продовжує процес добровільного об’єднання із сільськими територіями.

otg-2018-3

 

 

Від admin