Унікальний проект «Лінія культури», присвячений українцям, які своєю діяльністю прославили рідну країну на весь світ, започаткувала громадська організація «Центр Розвитку Громад» за підтримки Українського культурного фонду, у партнерстві з ХНАТОБ/СХІД OPERA. Метою проекту є об’єднати Україну та продемонструвати жителям різних регіонів, що будь-де, на Заході чи на Сході, наші співвітчизники не лише розвивали українську культуру, а й змінювали світ.

linia-kultyry

В основі лежить ідея провести в трьох містах України три концерти-історії про українців, які своїм спадком сколихнули весь світ. Саме вони й складуть “Лінію культури”. Отож, де ж вона пройде і чому? Харків – форпост культури на сході України. Тут народився Джозеф Шиллінгер, який допоміг нам закохатись у джаз. Вінниця – перлина Поділля, яке подарувало творчість Миколи Леонтовича, композитора української душі, яка кожного Різдва відгукується у мільйонах сердець у всьому світі. А Тернопіль – мала батьківщина світової оперної діви, чарівної Батерфляй Соломії Крушельницької. Лінія культури, що проходитиме через ці три міста, об’єднає Україну однією спільною ідеєю: МИ З УКРАЇНИ – МИ РОБИМО СВІТ КРАЩИМ.

Відтак, “Лінія культури” – унікальна експериментальна програма, що виконуватиметься вперше і включатиме твори з різних жанрів, у яких працювали музиканти-символи Лінії (Шиллінгер, Леонтович, Крушельницька) – народну музику, оперу та джаз.

Прем’єра проекту відбулась в Харкові 23 жовтня. Через Тернопіль «Лінія культури» проляже 1 листопада.  Пройде захід у Тернопільському обласному драматичному театрі. Потрапити на концерт-історію можна буде з квитком, який безкоштовно даватимуть у касі театру. Початок о 18 годині 30 хвилин.

Отримати інші довідки про захід можна на сторінці події у Фейсбук.

 

Від admin