Зима 2018/2019 року буде холодною і настане швидко – такий прогноз зробили синоптики Meteo France. На підставі останніх моделей погоди, вони підготували довгостроковий прогноз на зимові місяці. На значне похолодання слід чекати уже в листопаді.

Про це повідомляє Wp.pl.

Рекордно тепле літо завершилося місяць тому, але ще досі не дає про себе забути. Сонячна погода і температури, що сягають 25 º С, змушують поглядати на календар з недовірою. Та така погода дуже оманлива – згідно з прогнозами французьких синоптиків, зима прийде швидко, і буде холодно.

Якою буде зима 2018/19?

Аналітики Meteo France не сумніваються, що ключовою областю, що буде визначати погоду у листопаді є велика територія високого тиску над Північною Атлантикою. Зараз вона розміщена між Великобританією, Ісландією та Гренландією.

На основі погодних моделей, синоптики передбачають, що високий атмосферний тиск буде переважати в цьому регіоні до грудня. Це буде так звана «арктична блокада», яка вплине на погоду в Європі у цей період.

Похолодання у листопаді

Перший сигнал про похолодання буде відчутнім уже на ці вихідні – погода суттєво погіршиться.

З вечора четверга Центрально-Східна Європа опиниться під впливом великої зони високого тиску, яка простягається від Атлантики до Німеччини. Вона принесе в Україну більш холодні та водночас дуже вологі полярно-повітряні маси. Це спричиниться до зниження температури приблизно на 10º С.

Значне та тривале похолодання, а також осінні дощі розпочнуться у листопаді. Згідно з прогнозом Meteo France, вищезгадана територія високого тиску із Північно-Східної Атлантики опиниться над Центрально-Східною Європою між листопадом і січнем. Це означає заблокування потоку теплого повітря з півдня і просування прохолодних мас з півночі. У зв’язку з цим зима прийде швидко і буде холоднішою, ніж зазвичай.

Морозяні грудень та січень

Чим більш довготривалі прогнози, тим більший ризик помилок, проте деякі веб-сайти все ж наважуються передбачити, як буде виглядати грудень. Американський AccuWeather прогнозує, що похолодання розпочнеться у середині грудня. Передбачається, що денна температура становитиме -5º С.

Аналогічно виглядатиме погода у січні – за погодною картою Weather US цей місяць буде холоднішим, ніж зазвичай. Середня температура буде нижчою на 1-2º С, ніж середня річна, що становить близько -3º С. Отже погода у січні буде абсолютно протилежна до цьогорічного січня, що був найтеплішим у історії спостережень.

0f3a354547fab28e7bdc4914cca3bef7

Від admin