Питання пошуку роботи та працівників завжди актуально. У більшості ми або працюємо, або наймаємо на роботу інших. Інтереси обох сторін допомагають задовільнити у різний спосіб кадрові агенції, засоби масової інформації (ЗМІ), Інтернет та Cлужба зайнятості. Ось які поради надають тим, хто тимчасово не працює та отримав статус безробітний в Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості. У кожного способу пошуку роботи є свої плюси і мінуси.

Кадрова агенція – для успішної роботи має мати велику базу даних роботодавців, бути на ринку тривалий час, мати схвальні відгуки на форумах. Анкети від тих, хто шукає роботу має приймати без оплати.

Спеціальні сайти для пошуку роботи дозволяють самостійно заповнювати анкети та відправляти резюме, але не дають гарантій зворотнього зв’язку.

Сайти підприємств зазвичай розміщують достовірну інформацію про вільні вакансії, про рівень зарплат, про умови праці, але у більшості це великі стабільні виробництва, їх на ринку праці Тернопільщини не так вже і багато.

Форуми це величезний об’єм інформації, яку потрібно передивитись, але там можна знайти, як пропозицію роботи, співпраці, так і відгуки про роботодавців.

Соціальні мережі також можуть додати корисної інформації і тим, хто шукає роботу і тим, хто шукає працівників.

Рекомендації знайомих та пошук працівників через знайомих – високий відсоток, що робота чекає саме на вас, але тут найчастіше спрацьовує принцип – є робота – важко знайти працівників, є люди, які б хотіли працювати, але більшість пропозицій від знайомих їм не підходить.

ЗМІ: місцеве телебачення найчастіше розміщує оголошення про пошук працівників у розділах комерційні пропозиції, загальноукраїнські канали такого контенту не містять взагалі, також долучаються до процесу пошуку працівників місцеві радіо та газети. Для газет важливо своєчасно їх купити, щоби побачити свіже оголошення про найм працівників.

Служба зайнятості має власну базу про вакансії для працівників. Для того, щоби збільшити імовірність знайти роботу безробітним, тут допомагають опанувати нові професії. Також навчають, як стати незалежним підприємцем і самим створювати робочі місця для себе та для людей. Своїм досвідом поділилась фахівець Тернопільського міськрайонного центру зайнятості – Любов Смик.

0278435578b97f3382c8e88a808f2426

Джерело: TeNews 

Від admin