Вже не перший рік в Тернополі активно протидіють роботі екологічно чистих котелень на альтернативному паливі. Раніше активісти займались мирними пікетуваннями, а нещодавно перейшли до практики перекриття доріг. Минулого тижня вони двічі перекривали вулицю 15 Квітня. Поліція їм не протидіяла. Були намагання вести діалог з протестувальниками, але вони не звертали на це увагу. І згодом бездіяльність із боку правоохоронних органів призвела до трагедії: після третього перекриття дороги постраждала працівниця патрульної поліції, – пише «TeNews».

zbyly-patrulnu-2018

Тернополяни вимагають вибачень

Черепно-мозкова травма, розбите обличчя, рвані рани – у Тернополі серйозно постраждала патрульна поліцейська під час перекриття дороги 13 жовтня на несанкціонованій акції протесту. Такою виявилась ціна «демократичних» методів роботи тернопільської поліції.

Неправочинні перекриття руху транспортних засобів в районі БАМу – на вулицях 15 Квітня, Тарнавського та проспекті Степана Бандери у Тернополі тривали декілька днів.

Як йдеться на сайті управління Патрульної поліції, дівчина-поліцейська в форменому одязі та світловідбиваючому жилеті регулювала дорожній рух, однак водій автомобіля ВАЗ, не обравши безпечної швидкості, наїхав на неї. Як повідомив на своїй сторінці у «Фейсбук» тернополянин Святослав Журовський, наїзд стався не з вини дівчини, а через незаконні дії активістів.

Як наголосив містянин, під час несанкціонованого заходу поліцейські були змушені посилено забезпечувати безпеку дорожнього руху та громадський порядок. Одна із працівниць поліції, за словами тернополянина, потрапила «під роздачу».

«В Україні це вже не перший випадок, коли поліцейські навіть гинули, виконуючи свій обов’язок на акціях протесту. Це не «Беркут» на Майдані, це звичайний працівник поліції, який слідкував за безпекою протестуючих на недолугій і несанкціонованій акції. Ця кров на організаторах і всіх учасниках, які незаконно блокували рух транспорту. Якщо у них є хоч грам людяності, вони зобов’язані публічно вибачитись перед цією жінкою, взяти на себе весь фінансовий тягар лікування + моральні збитки», — наголосив Святослав Журовський. Тернополянин зауважив, що кожен тверезомислячий тернополянин теж чекає вибачень від активістів за той безлад, який вони вчинили в місті за останні дні. Як підмітив пан Святослав, жодна політична амбіція, жодне бажання виконувати політичні замовлення не вартує втрати людського здоров’я і життя.

 Що ж стало причиною цієї трагедії, хто вивів на вулицю людей, які перекрили рух транспорту?

Акції організовують борці проти «альтернативи», які апелюють, що тернопільські котельні на альтернативних джерелах палива не мають необхідних державних дозволів. Однак це не правда. Людей банально дурять.

Ось конкретні факти, документи та дозволи контролюючих органів, які дозволяють будівництво та функціонування у Тернополі котелень на альтернативних джерелах палива.

kotelni-shema-2018

 Хто стоїть за перекриттям вулиць?

Ті, хто постачає дорогий газ Тернополю – газові олігархи, не зацікавлені, щоб тернопільські котельні переходили на дешеву альтернативу. І вони намагаються на корені «обрізати» саму ідею використання у Тернополі альтернативної енергетики. Адже на кону сотні мільйонів гривень, які щороку тернополяни платять газовим олігархам. І для цього вони найняли «професійних активістів». Мета їх – не допустити у Тернополі котельні на альтернативі. І для цього вони вирішили зірвати у Тернополі опалювальний сезон. Навіть якщо це не вдасться зробити по всьому місту, вони сподіваються заблокувати роботу семи котелень, де планується використовувати альтернативне паливо. Щоб міський голова був змушений прийти до них з покаянням та публічно відмовитися від проекту повної відмови від використання газу котельнями. А сталось так, що пролилась невинна кров.

Газові олігархи це: Російська олігархічна група Костянтина Григоришина. Російський олігарх Костянтин Григоришин контролює ВАТ «Тернопільобленерго». Більше того, його група контролює левову частку українського ринку нафтопродуктів та газу. Олігархічна група Дмитра Фірташа. Другий за активністю борець проти альтернативи, виходець з Тернопільщини, який зараз переховується від американського правосуддя в Австрії, Дмитро Фірташ. Він є власником «Тернопільміськгазу» та до появи котелень на альтернативі був монополістом у Тернополі. Більше того, саме структури Фірташа контролюють ринок продажу газу в Україні.

 Тарас Мельник

Від admin