Місто Кременець, слідом за Бережанами може опинитися у смітті. Містяни масово не хочуть укладати договори з фірмою, яка вивозить тверді побутові відходи у Кременці.

На позачерговому засіданні виконкому Кременецької міської ради розглядали звернення ПП «Катруб» щодо встановлення графіку вивезення твердих побутових відходів у райцентрі. Мова йде про те, що підприємство хоче вдвічі зменшити кількість контейнерів у місті.

У Кременеці давно назрівала проблема з вивезенням твердих побутових відходів, – наголосив міський голова Олексій Ковальчук. – Ми опинилися заручниками ситуації, в якій – з одного боку кременчани скаржаться на несвоєчасне вивезення сміття, а підприємство – на те, що лише трохи більше половини містян уклали договори на обслуговування.

Відтак ерівник ПП «Катруб» поставив міськраду перед фактом, що із 132-ох сміттєвих контейнерів забере 75, на 10-ти точках їх узагалі не буде. Така ситуація призведе до сміттєвого колапсу.

Директор підприємства Богдан Буртак підтвердив ці наміри і зазначив, що з січня цього року борг перед «Катрубом» сягнув 240 тисяч гривень, а з 18 тисяч жителів міста договори укладені із 10 тисячами.

Проблема в тому, що значна частина населення проживає у гористій місцевості, куди не можуть виїхати сміттєвози, а відтак на цих вулицях немає контейнерів. Проте, зносячи побутові відходи зі своїх осель у контейнери на нижніх вулицях, кременчани, фактично, користуються послугами ПП «Катруб», отже повинні оплачувати їх.

Попри те, що з боку міської ради до підприємства, яке надає послуги із вивезення твердих побутових відходів назріла низка запитань, члени виконкому погодилися, що необхідно вжити заходів щодо охоплення договірними зобов’язаннями із вивезення і утилізації ТПВ усіх мешканців міста юридичних та фізичних осіб.

Ми повинні усвідомити, що у випадку, коли ситуація із договорами залишатиметься невирішеною, місту загрожує сміттєвий колапс. Вартість вивезення побутових відходів у Кременці на сьогодні є більш, ніж доступною, – підкреслив Олексій Ковальчук. –Переконаний, що значно важливіше і краще заплати 18 гривень на місяць і мати повне право вимагати виконання зобов’язань підприємством, бо в інакшому випадку умови ставитимуть місту та його мешканцям.

0755b6f08a205222ba8cf122b058b4c5

Джерело: PRESS-ЦЕНТР 

Від admin