Проект «Контейнери для благодійності», який став одним із переможців «Громадського бюджету», уже більше трьох місяців успішно функціонує у Тернополі.

Наразі за кошти міського бюджету закуплено та розміщено на території міста п’ять спеціалізованих контейнерів, у яких кожен тернополянин може залишити одяг для дорослих і дітей, взуття, чисту постільну білизну та дитячі іграшки. До кінця місяця планується придбати ще два таких контейнери, систему відеонагляду та стелажі для зберігання речей.

Як відзначає автор проекту Віктор Гунька, ідея створення соціальних контейнерів визрівала уже давно після подорожі Європою, де такі контейнери успішно функціонують уже декілька років. Проте реалізувати її у Тернополі вдалося завдяки участі у «Громадському бюджеті» та підтримці небайдужих мешканців міста.

Кожен контейнер вміщує близько 200-300 кг одягу чи взуття, які тернополяни можуть приносити цілодобово. Щотижня 10 волонтерів з благодійного фонду «Міжнародний Фонд добрих людей» проводять сортування та роздачу зібраних речей незахищеним верствам населення.

У Тернополі контейнери для благодійності знаходяться за адресами:

–       вул. Острозького, 32 (навпроти шкірно-венерологічного диспансеру);

–       просп. Злуки, 57 (біля магазину «Одежина», неподалік церкви Святого Архістратига Михаїла УГКЦ);

–       вул. Громницького (біля супермаркету «Сільпо»), мікрорайон «Дружба»,

–       вул. Петрушевича 1, (біля церкви Зарваницької Матері Божої УГКЦ), Парк Слави.

Волонтери благодійного фонду закликають тернополян долучатися до збору необхідних речей малозабезпеченим жителям міста та приносити чисті речі у поліетиленових пакетах.

42607799-2145016829098883-7519666211131490304-n (1)

Від admin