Напередодні величного свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України, в Тернопільській обласній бібліотеці для дітей відбулась зустріч справжніх чоловіків – військового капелана Тернопільської області УПЦ В’ячеслава Кізілова, начальника відділу Ювенальної превенції  ГУНП Тернополя Петра Тиховича та студентів ТВПУ ресторанного сервісу і торгівлі. Вони стали учасниками патріотичної години «Героїв країна – моя Україна», присвяченої захисникам нашої Батьківщини усіх часів і поколінь.

Найцікавіші і маловідомі факти з історії славного козацтва та Української повстанської армії студентам представив отець В’ячеслав. Він також  розповів про суворі будні українських військових, які «тримають небо», відстоюючи цілісність і незалежність Вітчизни на окупованих територіях держави.

Про те, як виховати в собі справжнього чоловіка, навчитись виважено і впевнено приймати важливі рішення, хлопців поінформував Петро Тихович.

Активне обговорення між учасниками заходу виникло після перегляду відеосюжетів, присвячених легендарним ватажкам та знаковим подіям історії України. Зокрема, більшість присутніх вперше дізнались про такий геніальний винахід запорожців, як підводний човен, а також побачили як виглядає сучасний козак. Підсумовуючи захід, ведуча Леся Федчина подякувала всім учасникам за змістовну і цікаву бесіду, за можливість пригадати і вшанувати славних українських лицарів різних епох напередодні великого державного свята.

IMG_1971

Уляна Пилипчук, редактор Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

Від admin