Телефонний дзвінок, шокуюча новина про нещастя з рідною людиною, а далі пропозиція залагодити питання за гроші – схема, за якою працюють телефонні шахраї. В області почастішали випадки таких афер.


Правоохоронці закликають розповісти про такий вид шахрайства батькам, дідусям, бабусям, особливо тим, які проживають самотньо. Чим більше поінформованих – тим менше шансів у зловмисників збагатитися.

Нещодавно від такого шахрайства потерпіла 92-річна жителька Тернополя. Невідомий подзвонив на стаціонарний телефон. Старенька почула чоловічий голос і подумала, що це син. Далі їй говорили про ДТП, проблеми з поліцією. Мовляв, можна врятувати родича від кримінальної відповідальності за гроші.

Старенька, не вагаючись, назвала свою домашню адресу і врешті віддала невідомому, який не забарився з’явитися перед дверима, 10 тисяч гривень.

Правоохоронці вкотре застерігають бути пильними і обачними. Якщо вам повідомляють телефоном про біду з родичем і пропонують вирішити проблему за гроші, знайте: це – шахраї. Завжди перевіряйте отриману інформацію від незнайомців. Якщо запідозрили недобре, не кладіть слухавку – намагайтеся підтримувати розмову з невідомим і одночасно повідомте про шахрая в поліцію.

telefon

Від admin