Регіональна нарада щодо пріоритетів гендерної політики під головуванням Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе відбулась сьогодні, 11 жовтня, у Тернополі. Про те, чи дотримано поняття гендерної рівності на Тернопільщині, зокрема в органах державної влади, розповів голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна, – інформує прес-служба ОДА.

barna-gender-11-10-2018-1

«Ми цінуємо жіночу працю і жінок, які активно працюють для того, щоб розбудовувати Тернопільську область. Низка заходів, які відбувалися у нас кілька останніх днів, дала можливість нам для аналізу. У понеділок був День юриста, і серед тих, кого відзначили з нагоди професійного свята, близько 70% становили жінки. Коли ми аналізуємо діяльність органів державної влади, то 72% працівників обласної державної адміністрації – це також жінки», – поінформував Степан Барна.

Проаналізували й систему освіти. За словами очільника області, 68% директорів шкіл – жінки, 83% – вчителі-жінки.

Також три керівники районних державних адміністрацій – жінки. Збільшується кількість депутатів-жінок в об’єднаних територіальних громадах. Сьогодні ця кількість становить 36%.

«Мені приємно, що проблематика, яку ми сьогодні піднімаємо, актуалізується. Бо ми впевнені, що межі досконалості немає і готові над цим працювати. Водночас, ми переконані, що жінки й надалі зможуть себе проявляти в органах державної влади, місцевого самоврядування та політичних силах», – додав голова ОДА.

 

Від admin