День юриста України – це професійне свято, яке щорічно відзначається 8 жовтня. Незважаючи на те, що це торжество не має особливої популярності, воно дуже важливе для нашої країни. Особливо, якщо звернути увагу на те, скільки зараз в Україні кваліфікованих юристів. І в честь цього свята, ми вирішили розповісти вам історію і традиції Дня юриста України.

День юриста України 2018: історії свята

З’явилося таке торжество у нас зовсім недавно. День юриста України був проголошений в 1997 році. Це сталося за Указом Президента Леоніда Кучми від 16 вересня 1997 року на підтримку ініціативи Міністерства юстиції України, Спілки юристів України та Спілки адвокатів України. До речі, дата Дня юриста України обрано зовсім не випадково. Вважається, що саме 8 жовтня в 1016 році Ярослав Мудрий видав звід законів “Руська правда”, що став згодом правовою основою для розвитку централізованої держави Київська Русь.

Для нашого суспільства, як і для населення будь-якої іншої країни, професія юриста дуже важлива, адже саме на правознавче співтовариство покладаються надії і завдання затвердження принципу верховенства права, вдосконалення українського законодавства, посилення правових гарантій захисту різних верств населення і підвищення правосвідомості та правової культури українців.
Саме тому, таке свято, як День юриста України – це прекрасний привід привітати всіх знайомих правознавців.

День юристів України 2017: традиції свята

Звичайно, таке торжество проходить досить спокійно і тихо. У День юристів України офіційних заходів не влаштовують, але, незважаючи на це, в невеликих компаніях колег проходить досить цікаві святкування. Крім цього, День юриста України – прекрасний привід, щоб привітати всіх знайомих правників із професійним святом.

fymkgj8aapo

Джерело: Знай

Від admin