Лікарі Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України спростовують популярне твердження – «Краще зовсім відмовитися від солі». Вони зауважують, що  повністю не вживати цього продукту – не правильно, адже це може спричинити онкотичний  тиск, внаслідок чого обсяг крові в організмі знизиться і натомість з’явиться відчуття слабкості. Окрім того, медики виокремлюють один із видів солі, який тернополянам якраз радять споживати: 

«Зараз на ринку є сіль, в якій натрій частково замінений на калій. Вона переноситься легше, ніж звичайна – кухонна. Дуже хороший йодований варіант солі. Рекомендована норма споживання на добу – 1 грам. Це дуже мало, але досить! І знову ж таки необхідно враховувати сіль, яка міститься в готових продуктах: солоні огірки, напівфабрикати, квашена капуста і т.д. Зауважу, що в середньому, людина вживає від 3 до 5 грамів», – розповідає заступник директора Тернопільського обласного лабораторного центру МОЗ України Юрій Дементьєв.

5dfeee41b374534b10e5c147bc4dfbb7

Від admin