Голови обласних державних адміністрацій мають взяти під особистий контроль запуск опалювального сезону на місцях. У разі саботажу від органів місцевого самоврядування, вони мають повне право звернутись до органів прокуратури. Про це на селекторній нараді щодо готовності регіонів до опалювального сезону наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, – інформує прес-служба ОДА.

«З проведенням у 2015 році фінансової децентралізації, на місця були максимально передані кошти. На сьогодні бюджети розвитку складають 200 млрд. грн. Я ще раз наголошую на відповідальності безпосередньо органів місцевого самоврядування по комунальних підприємствах, які повинні забезпечити вчасний початок опалювального сезону. Це саме ваша зона відповідальності», — зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр нагадав, що на засіданні Уряду було прийнято розпорядження, яким доручено всім задіяним органам забезпечити своєчасний початок опалювального сезону та належне його проходження.

У свою чергу, заступник голови Тернопільської ОДА Олег Валов поінформував, що Тернопільщина до опалювального періоду готова майже на 100%, це ж стосується й підготовки до осінньо-зимового періоду й забезпечення посипковим матеріалом.

Від admin