Щирих друзів,  гарного спілкування і хороших книг забагато не буває! Пересвідчитись у цьому мали нагоду всі, хто відвідав Тернопільську обласну книгозбірню для дітей напередодні Всеукраїнського дня бібліотек та безпосередньо у день свята.

Протягом тижня усі бажаючі мали нагоду долучитись до пізнавальних заходів, сповнених нових відкриттів і сміливих експериментів, а також взяти участь в захопливих екскурсіях таємничими закутками книгозбірні з майже столітньою історією.

Ще на крок ближчими до народу бібліотекарі стали під час вуличної акції «Бібліотека запрошує друзів», метою якої було ознайомлення містян і гостей «файного» з послугами, функціями та можливостями книгозбірні як сучасного інформаційно-культурного осередка, доступного усім і кожному.

Щедрим на гарні події та приємні відвідини став день відкритих дверей «Чим живеш, бібліотеко?», що об’єднав під одним дахом шанувальників, творців і сіячів друкованого слова.

Учасники бібліотечної години «Дещо з історії книг та бібліотек» дізнались про найвідоміші твори друку усіх часів і народів, а також про найвидатніших подвижників бібліотечної справи.

Найцікавіші факти з життя та діяльності громадського активіста, письменника, перекладача, а також першого українського бургомістра Володимира Лучаківського були висвітлені під час презентації бібліографічної довідки «Перший українець-бургомістр», присвяченої знаному краянину.

Прихильників творчості Ірини Мацко згуртувала зустріч з ароматом «Кави по дорослому», а також презентація однойменної книги. Учасники заходу із задоволенням спілкувались з письменницею про кризові періоди перехідного віку, сенс життя, ділились сокровенним, а також  ставили багато «не дитячих» запитань. Авторка зазначила, що книга відображає стиль життя та актуальні проблеми сучасної молоді, а отже є цікавою як для підлітків, так і для дорослих. Під кінець зустрічі відбувся розіграш книги Ірини Мацко «Імбир для душі», щасливим власником якої став автор найсміливішого запитання.

В очікуванні свята не сумували і наймолодші відвідувачі бібліотеки. Під час веселого бібліотечного міксу «Грай, співай, відпочивай – себе творчо проявляй» та бібліо-time «Все і всі на своїх місцях», енергійні читайлики допомагали працівникам усувати «творчий безлад», розв’язували казкову плутанину, а також мріяли про мир і злагоду в бібліотечній родині та рідній Україні.

Яскравим підсумком передсвяткового тижня стала урочиста імпреза «Країна з ароматом книги», яка зібрала під одним дахом друзів та партнерів бібліотеки. Неперевершеним виконанням музичних творів українських та світових класиків гостей здивували студенти Тернопільського музичного училища ім. Соломії Крушельницької на чолі з талановитими  концертмейстрами Оксаною Івановою та Віталієм Бобровським.

Зі словами вітання і щирого захоплення результатами щоденної праці, до бібліотекарів звернулась заступник начальника управління культури Світлана Байталюк. З нагоди професійного свята та за вагомий особистий вклад у розвиток бібліотечної справи, найкращі працівники книгозбірні отримали з рук пані Світлани почесні відзнаки та запашні квіти.

З хороших новин розпочала своє вітальне слово директор Тернопільської обласної бібліотеки для дітей Надія Новіцька, відзначивши грамотами найсумлінніших та найуспішніших працівників. У день професійного свята, Надія Семенівна побажала  колегам цілком довірити усі свої справи могутнім покровителькам – Вірі, Надії, Любові та їх мудрій матері Софії, день вшанування яких співпадає із Всеукраїнським днем бібліотек.

Іще одною подякою поповнилась колекція нагород книгозбірні завдяки партнерам і друзям – представникам патрульної поліції міста, разом з якими бібліотекарі втілювали проект «Поліс». Від імені колективу Ювенальної превенції національної поліції та учасників проекту «Файне єднає», базовою платформою для якого стала Тернопільська обласна книгозбірня для дітей, бібліотекарів вітали старший інспектор Микола Подлецький та координатор Кол-центру переселенців Тернопільщини Яна Шкуратова.

Безмежно вдячні усім, хто допомагав нам «творити свято» і хто став його частинкою. З любов♥ю і щиро – колектив Тернопільської обласної бібліотеки для дітей.

IMG_1367[1]

Уляна Пилипчук – працівник Тернопільської обласної книгозбірні для дітей.

Від admin