У Києві у Представництві Світового банку в Україні укладено Грантову угоду з метою започаткування Проекту «Надання соціальних послуг на основі громади». У церемонії підписання угоди взяли участь Степан Кубів, Перший Віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України, Сату Кахконен, Директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України, Сумі Шігекі, Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні, повідомляє Доба.

Грант у розмірі 2,85 мільйони доларів США надано Україні Японським фондом соціального розвитку (JSDF) через трастовий фонд Світового банку. Кошти японських донорів дадуть змогу створити нові моделі надання соціальних послуг у 30 об’єднаних територіальних громадах Одеської та Тернопільської областей. Для участі в проекті обирались громади з найменшими фінансовими та бюджетними спроможностями із застосуванням спеціально розробленої методології вразливості. Проект буде впроваджувати Український фонд соціальних інвестицій, який знаходиться у сфері управління Міністерства соціальної політики і має 18 річний позитивний досвід реалізації міжнародних проектів у соціальній сфері, — розповіли в Облраді.

«Ми високо цінуємо довіру Світового банку та Японії, виявлену Українському фонду соціальних інвестицій при виборі виконавця Проекту. Переконаний, що наші кваліфікація і досвід, а також активна співпраця з донорами, бенефіціарами та іншими учасниками Проекту, дозволять реалізувати його своєчасно і з максимальною користю для об’єднаних територіальних громад», – відзначив Олег Овчінніков, заступник виконавчого директора Українського фонду соціальних інвестицій, який був присутнім на церемонії підписання і обговорив з Надзвичайним і Повноважним Посолом Японії в Україні паном Сумі Шігекі та головою економічної секції Посольства Японії в Україні пані Ріцуко Іноуе подальшу взаємодію у ході реалізації цього проекту.
Передбачено два етапи впровадження Проекту. На першому етапі громади-учасники отримають підтримку консультантів, проаналізують свої потреби та наявні ресурси для надання соціальних послуг. Потенційні надавачі таких послуг, у тому числі, самі члени громади пройдуть відповідні навчання, а організації, які вже надають такі послуги, отримають консультаційну підтримку і обладнання.

11-2

Від admin