У неділю, 30 вересня, в Тернополі завершується прийом проектних пропозицій на участь в «Громадському бюджеті-2019».

Завдяки «Громадському бюджету» тернополяни та інші громадяни України, а також іноземці або особи без громадянства, які мають дозвіл на постійне проживання на території України, і які на момент подання проекту досягли16-річного віку, можуть брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення міста.

До участі у «Громадському бюджеті» подаються проекти, які пов’язані з покращенням життя в місті та мають загальноміський характер.

Проекти з яким бюджетом можуть бути подані? Можна подавати проекти «великі» (від 300 001 до 1 450 000 грн.) або «малі» (від 1 000 до 300 000 грн.) у сферах безпеки та громадського порядку, велоінфраструктури, дорожнього господарства, енергозбереження, комунального господарства, культури, навколишнього середовища, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, спорту, тощо. Проект повинен бути реалізований в межах одного року.

З яких етапів складається процес:

Подання проекту. Потрібно сформулювати ідею, розрахувати орієнтовний бюджет, зібрати 25 підписів осіб, які підтримують ідею, та заповнити заявку на сайті https://pb.rada.te.ua або занести роздрукований проект у ЦНАП (вул. Острозького,6). Прийом проектів триває з 1 до 30 вересня.

Розгляд проекту. До 22 жовтня цього відповідальні структурні підрозділи міської ради розглядають проект на відповідність вимогам Положення та українського законодавства.

Голосування за проект. У листопаді відбудеться голосування за проекти через сайт https://pb.rada.te.ua або проголосувати можна буде у ЦНАПі. Голосувати зможуть особи, віком від 16 років, які зареєстровані на території Тернополя. Тернополяни зможуть проголосувати лише за один великий та один малий проект.

Реалізація. Проекти-переможці будуть реалізовані у 2019 році.

Запрошуємо подавати свої проекти. Детальна інформація на сайті https://pb.rada.te.ua

grom-budzhet-09-2018

Від admin