Українка Наталя Нечипорук більше року живе на 2 країни. У Варшаві з чоловіком мають власний магазин одягу, у Києві навчається 2 неповнолітніх дітей. Жінка вирішила порівняти продукти у супермаркетах Польщі та України. Для цього склала список покупок і пішла на закупівлю, пише gazeta.ua.

Я давно помітила, що суми чеків на продукти суттєво різняться. Сказати, що там все дешево, а у нас дорого, я не можу. Але вирішила порівняти із точністю до копійок“, – каже Наталя.

У списку 10 позицій, які жінка купує щотижня. Це олія, сир, курка, яйця, свиняча вирізка, пачка рису, пачка макарон, півлітрова пляшка йогурту, півлітра соку яблучного та пачка сосисок.

У Польщі найдорожчі яйця. Десяток без акції коштує 55 грн. Але за акцією вони можуть коштувати дешевше. Єдина проблема, що за акцією треба взяти 30 штук. У нас би вже домовились і поділили б під супермаркетом, тут так робити не прийнято. Друге, що тут дороге, – натуральний сік. Діапазон цін на соки починається від 14 грн за літр і сягає 50. Але те, що натуральне та смачне, коштує дорожче. А от сосиски краще брати польські. Пачка з 6 фірмових сосисок “Берлінок” буде коштувати 35 грн, їхня вага 330 г. Подібні за якостю українські обійдуться в 37“, – каже Наталя.

За продукти у Варшаві Наталя заплатила 405 грн. За такі ж у Києві 476 гривень.

“У нас значно дорожча свинина. Кілограм коштує 146 грн, а у Варшаві – 100. Курятина теж дешевша за кордоном. Це пояснюють більшими об’ємами покупок. А от йогурт дешевший в Україні. Півлітрову пляшку можна взяти за 17 грн, тоді як там він обійдеться у 34. Сир дешевший там. Пачка порізаного на півкілця в Києві – 100 грн. У Варшаві – 64 грн.”

b28d66b0ae555e2981ebebf83a7de5e3a4a3afd1

Від admin