Задумаймося, який глибокий зміст має це коротке слово – МИР. Щоб вшанувати його і привернути увагу світу до проблеми порушення миру, Генеральною асамблеєю ООН було встановлено Міжнародний день миру, який відзначається щорічно 21 вересня.

А поки українські захисники відстоюють право на мирне небо над Україно, на їх підтримку та з нагоди свята, в Тернопільській обласній бібліотеці для дітей відбувся майстер-клас «Голуб миру». Участь в заході взяли вихованці Тернопільської обласної спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату I-III ступенів Тернопільської обласної ради.

Розпочинаючи майстер-клас, керівник гуртка «Весела майстерня», що діє при Секторі естетичного виховання, Ольга Карпич ознайомила присутніх з історією створення Дзвону миру та іншими цікавими фактами, пов’язаними зі святом. Школярики продекламували зворушливі вірші про мир, після чого приступили до виготовлення «крилатого символа». Роботи вийшли надзвичайно красивими, ніжними і чистими – такими, як саме мирне небо, що, сподіваємось, дуже скоро простягнеться над нашою Батьківщиною.

DSCN8657

Уляна Пилипчук – редакційно-видавничий сектор Тернопільської обласної бібліотеки для дітей

Від admin