Красива, здорова, чиста шкіра обличчя – мрія будь-якої дівчини. І щоб домогтися таких результатів, потрібно не тільки правильно харчуватися, але і підібрати правильний догляд за шкірою. І найголовніший етап догляду за шкірою обличчя – це пілінг, – пише tochka.net.

Пілінг шкіри обличчя – це процедура видалення сухих, мертвих клітин шкіри на обличчі, які заважають їй нормально функціонувати. Процедуру пілінг можна проводити як в кабінеті косметолога, так і в домашніх умовах. Головне, не часто ними захоплюватися і вибрати пілінг за своїм типом шкіри.

Для жирної шкіри пілінг потрібно робити не рідше одного разу на тиждень. З сухою слід звертатися обережніше, тому що занадто часте механічне очищення може травмувати її. І пам’ятай, пілінг потрібно поводити в холодну пору року, коли сонце вже не таке активне.

Вівсяні пластівці. Візьми суміш вівсяних пластівців і змішай з молоком або рослинною олією. На очищене обличчя нанеси тонким шаром консистенцію, при цьому масажуючи шкіру. Такий склад безпечний навіть для чутливої ​​шкіри. Легкий масаж пластівцями не тільки очищає, але і сприяє поліпшенню кровообігу.

Фруктові кислоти. Ця основа багатьох салонних пілінгів. Але в домашніх умовах ти теж можеш використовувати фруктові кислоти. Найбільш концентровано вони містяться в ягодах червоної смородини, винограду, цитрусових плодах. Такий пілінг сприяє злущування відмерлих частинок шкіри, робить менш помітними пігментні плями.

Кавовий пілінг. Тобі знадобиться кавова гуща після випитої кави. Зверни увагу на те, щоб кавова гуща не була зовсім сухою. У цю суміш необхідно додати олію кедрового горіха, всього кілька крапель. Нанеси на обличчя суміш і втирай в шкіру круговими рухами протягом 5-7 хвилин. Змий суміш з обличчя теплою водою.

Йогуртова маска-пілінг. Тобі знадобиться натуральний кислий йогурт і натуральна оливкова олія. Спочатку нанеси тонкий шар оливкової олії на обличчя і шию. А зверху наклади товстий шар звичайного або фруктового йогурту, і дай йому висохнути. Після того, як йогурт висохне, ніжними круговими рухами помасажуй обличчя і шию. Потім вмий обличчя теплою водою.

Мигдальний пілінг. Подрібни кілька ядер мигдалевого горіха, наприклад в кавомолці. 1 чайну ложку горіхової муки розмішай з чайною ложкою білої глини, з такою ж кількістю вівсянки, і зі столовою ложкою тертої маси свіжого огірка. Трохи розбав суміш кип’яченою водою, після чого нанеси суміш на обличчя, помасажуй 1-2 хвилини, і залиш на 5-7 хвилин. Потім змий маску прохолодною водою.

Woman scrubbing sugar on her face
Woman scrubbing sugar on her face

Від admin