В пору, коли у дітей було безліч вільного часу, поліцейські проводили профілактичні заходи спрямовані на захист їхніх прав та інтересів, попередження вчинення ними та щодо них правопорушень, відвідували дитячі табори. Та, як свідчить статистика, допоки одні оздоровлювалися, інші – скоювали протиправне.

У відділі ювенальної превенції ГУНП в Тернопільській області повідомили, що за час канікул  за вчинення дрібного хуліганства щодо неповнолітніх складено 18 адмінпротоколів,  за розпивання слабо та алкогольних напоїв та появу в громадських місцях у нетверезому стані – 66, за куріння в громадських місцях – 43.
За скоєння правопорушень відносно дітей, відповідальність понесли дорослі. Так, за продаж неповнолітнім пива, алкоголю та цигарок складено 52 адмінпротокли, виявлено 42 факти доведення дітей до стану алкогольного сп’яніння. Відносно батьків чи опікунів за невиконання обов’язків щодо виховання дітей поліцейські склали  понад вісімсот адміністративних протоколів.
Канікули закінчилися, але відповідальність дорослих за безпеку дітей не залежить від пори року, і у цьому спільними мають бути зусилля батьків, вчителів, правоохоронців. Розпочалося навчання, багато учнів самостійно долають дорогу до школи та залишаються вдома наодинці, тому поліцейські закликають краян  нагадати дітям про правила безпеки.
1r

Від admin