Під гаслом «Живи та працюй в Україні» Бучацький районний центр зайнятості провів прес-тур підприємствами Бучацького району за участю представників прес-служби райдержадміністрації та ЗМІ.
Першим підприємством, яке відвідали директор РЦЗ Олександра Откидач, головний спеціаліст відділу організаційної роботи, комунікацій з громадськістю та звернень громадян апарату РДА Ганна Яворська та журналіст газети «Нова доба» Оксана Чорній було найбільше підприємство району ТзОВ «Бучачагрохлібпром».

Директор товариства Ігор Пастущак коротко розповів про історію заснування, звернув увагу, що у липні 2018 року минуло 20 років з початку діяльності підприємства. Розповів, що ТОВ для посіву зернових та олійних культур орендує 25 тис. га землі, займаєтьсярозведенням великої рогатої худоби, якої на сьогодні налічується 7800 голів, окрім того працює насіннєвий завод та зерновий елеватор. «На сьогоднішній день у товаристві працює майже 1000 працівників, заробітна плата яких в середньому становить 14 тис. грн», – додав керівник підприємства.
Референт голови наглядової ради товариства Ольга Николюк більш детально зупинилась на питаннях кадрового забезпечення, поінформувала про професійно-кваліфікаційний склад працівників, наявність вільних робочих місць тощо.
Під час ділової зустрічі учасники заходу обговорили шляхи співпраці «Бучачагрохлібпром» та центру зайнятості. «З початку 2018року підприємством до центру зайнятості подано 357 вакансій, 98% (351) з яких укомплектовані. До тимчасових робіт товариством залучено 220 осіб. На замовлення роботодавця фахівці центру зайнятості провели із 35 особами комплекс заходів із професійного відборукадрів, 26 з яких працевлаштовано на постійні місця роботи», – поінформувала директор РЦЗ.
Представники товариства провели учасників прес-туру цехами підприємства, ознайомили з технологічним процесом.
Не менш цікавим для було й відвідування ТзОВ «Західагропродукт», де відбулась зустріч із заступником генерального директора Володимиром Юрчаком та з інспектором кадрів даного підприємства Галиною Когут, учасники заходу побували в одному із цехів з вирощування птиці.
«Товариство було засноване в січні 2004 року, як спільне українсько-словацьке підприємство ТзОВ АПК «Гідіна ЗК Україна», а в2006 році назву змінено на ТзОВ «Західагропродукт». Підприємство в основному займається сільським господарством та птахівництвом, – розповів Володимир Юрчак. – Плануємо ще запровадити проект із переробки курячого посліду і кукурудзяного силосу на біогаз, здійснюємо будівництво сонячної електростанції. Це буде в межах окремо взятого сільськогосподарського підприємства унікальний і єдиний об’єкт в економіці не тільки району і області, але й Західної України!».
Також окремим питанням, яке обговорювалося, була співпраця з центром зайнятості з метою укомплектування вільних робочих місць на підприємстві, створення нових робочих місць та презентація послуг, які надає центр зайнятості.
Закінчився прес-тур екскурсією на один із птахівників ТзОВ «Західагропродукт», де учасникам заходу розповіли про особливості діяльності даного підрозділу.
Агрохлібпром

Від admin