У Тернопільській міській раді повідомляють, що від тернополян нерідко надходять скарги на людей, які у місті, або в прилеглих селах спалюють сухе листя восени іншу суху рослинність. Жителів обласного центру і ближніх до нього населених пунктів у міськраді просять не забруднювати екологію міста. А працівники управління муніципальної поліції нагадують, що за такі порушення чекає адміністративна відповідальність, зокрема, самовільне спалювання рослинних залишків не лише шкодить навколишньому середовищу, а також є адміністративним правопорушенням, що карається накладенням штрафу від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а на посадових осіб – від 70 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

При виявленні паліїв сухого листя, на них будуть складені адмінпротоколи за порушення природоохоронного законодавства та передано їх на розгляд в екологічну інспекцію.

Очевидців несанкціонованого спалювання сухої рослинності та листя просять повідомляти про зазначені порушення тернополяни можуть в Державну екологічну інспекцію у Тернопільській області (вул. Шашкевича, 3) та у муніципальну поліцію за телефоном +38 073 015 1481 (Viber). Про це інформують у Тернопільській міській раді.

2f2b608b9aa46c456cf720911608d90b

Від admin