Тернопільською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно громадянина Республіки Адзербайджан, що запропонував за непритягнення його земляків до адміністративної відповідальності за порушення міграційного законодавства,  100 доларів США неправомірної вигоди поліцейському .

Розслідуванням встановлено, що наприкінці серпня 2018 року, перебуваючи в обласному центрі,   голова спілки азербайджанців Тернопільщини звернувся до працівника поліції  з проханням не притягувати його земляків до відповідальності за незаконне перебування на території України. За цю послугу він  запропонував поліцейському 100 доларів США неправомірної вигоди. Правоохоронець відмовився від неправомірної пропозиції, а незаконні дії іноземця задокументували працівники внутрішньої безпеки поліції.

Завершено слідство за ч.1 ст. 369 КК України (пропозиція надання службовій особі, неправомірної вигоди, за невчинення службовою особою в інтересах третьої особи дій з використанням наданого їй службового становища).

original-1457107261-712x411

Від admin