Завдяки професійній майстерності працівників фізичної культури та спорту, їхнім ідеям, натхненню, на Тернопільщині виховується не одне покоління видатних спортсменів, які гідно виступають не лише на обласних, а й на всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Своєю самовідданою працею представники галузі вносять вагомий внесок у розбудову та зміцнення нашої держави, виховання здорової нації. Про це зазначив голова Тернопільської ОДА Степан Барна під час урочистостей з нагоди Дня фізичної культури та спорту, який традиційно святкують у другу суботу вересня, – інформує прес-служба ОДА.

nagorodzhennia-sportsmeny-09-2018-3

Також очільник області відзначив грамотами працівників фізичної культури та спорту за високий професіоналізм, сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту та з нагоди професійного свята.

«Найбільшим нашим надбанням є тренери, спортсмени, які тренуються, змагаються і входять до складу національних збірних України, а це щонайменше 48 вихованців, які достойно представляють нашу країну. В області 9,5 тисяч учнів та тренерів – це колектив, який сформувався у 30-ти ДЮСШ. Тому для нас і надалі будуть пріоритетними збереження спортивних шкіл та спортивної інфраструктури, які допоможуть максимально залучати дітей до занять спортом. Окрім цього, серед важливих завдань не лише розвиток, а й популяризація спорту», – наголосив Степан Барна.

nagorodzhennia-sportsmeny-09-2018-2

Також голова ОДА розповів, що в області триває активна робота над розбудовою спортивної інфраструктури, яка роками перебувала у занедбаному стані.

«Сьогодні держава відкрита для реалізації проектів у спортивній галузі. Ще 3-5 років тому мало хто собі уявляв, що ідея водної арени «Тернопіль» може бути реалізована. Те, що було розграбоване у 90-тих роках на етапі готовності 80% сьогодні відроджується на очах. До нас приїжджають міжнародні організації водних видів спорту і пропонують варіанти проведення світових і загальноєвропейських змагань. Також зміни відбуваються й в інших спортивних видах – до кінця року буде реалізовано 18 проектів будівництва футбольних полів зі штучним покриттям за рахунок державних коштів. Уже виділено 9,5 млн. грн. для того, щоб ці ініціативі реалізувати у всіх районах області», – підкреслив очільник області.

nagorodzhennia-sportsmeny-09-2018-1

 

Від admin