3268 першокласників з понеділка сядуть за парти тернопільських шкіл. Незважаючи на те, що в більшості навчальних закладів міста урочисті лінійки з нагоди початку нового навчального 2018-2019 року відбулись у перший день вересня, навчання офіційно стартує з нового тижня.

pershyy-klas-2018

А цьогорічним учням перших класів пощастило розпочинати і нову сторінку у методиці початкової освіти, оскільки саме вони стануть тими першовідкривачами, з ким вчителі впроваджуватимуть у життя засади освітньої реформи, що має назву «Нова українська школа».

Одномісні парти поставлені в коло, конструктори Lego та різні дидактичні нововведення, обов’язкова зона відпочинку та інші конкретно визначені ділянки довколишнього простору, на які поділені класні кімнати…

Якщо до відсутності оцінок в першому класі вже навіть якось і звиклося, то з відсутністю домашніх завдань тепер доведеться змиритися усім, особливо, напевно, батькам. Саме вони з перших днів хотітимуть знати, яких саме успіхів досягли їхні чада в оволодінні азами знань, та й безпосередньо самим долучитися до процесу. Але це буде в тепер вже дещо пізніше. Зате за поганий почерк більше нікому не дорікатимуть, – пишіть, як собі хочете, головне – граматично правильно.

Хоча писати очевидно теперішні першокласники розпочнуть за новою програмою не відразу. А оскільки й підручники наразі ще не доїхали до своїх юних адресатів, то в перший місяць навчання першокласники просто будуть адаптуватися до школи.

«Навчаємось граючись або граємось навчаючись», – якось так звучить гасло навчального процесу у першому класі. Відтак, на чільному місці тепер у наймолодших школярів на уроках  будуть не математика чи письмо, а, очевидно, ігри з елементами математики та письма.

Від admin