Суд у справі Наталії Зоткіної, яка знесла огорожу біля готелю “Тернопіль” і обматюкала патрульних відбувся 31 серпня.
На судове засідання обвинувачена не з’явилась, хоча в суді була.

Рішення судді: штраф і позбавлення права керування автомобілем.

sudili-skandalnovidomu-vodiyku-yaka-obmatyukala-politseyskih-video
Нагадаємо, біля готелю “Тернопіль” мажорка на Nissan 6 серпня знесла огорожу. Авто розтрощило частину металевої огорожі і опинилося на пішохідній частині. З відео, яке поширюють у соцмережах тернополяни, помітно, що вона була не зовсім твереза. Жінка нецензурно висловлювалася на адресу патрульних та відмовилася пройти огляд на стан сп’яніння у медзакладі. Судове засідання мало розпочатись о 14.00 у Тернопільському міськрайонному суді, що на вул Котляревського, 34 в п’ятницю, 31 серпня. Перед початком зібрались очевидці у справі, патрульні, які оформляли ДТП. Була і сама пані Зоткіна. Журналісти намагались з нею поспілкуватись на вулиці, але жінка не реагувала, розмовляла по телефону і йшла в сторону вулиці Чехова. Через кілька хвилин під’їхало чорне BMW, жінка в нього сіла і водій поїхав на задній двір території суду. Як зазначила секретар, пані Зоткіна, згідно із записами на пропускному пункті суду, в 13.55 заходила в приміщення суду та зареєструвалась. На засідання обвинувачена так і не з’явилась. Не було і адвоката жінки. Суддя прийняв рішення розглядати справу без неї.

На засіданні виступав чоловік, який є свідком у справі. Чоловік погодився бути свідком під час проведення алкотесту на драгері. – Вона поводилась неадекватно, ногами махала, – каже чоловік. – Спершу вона не хотіла виходити з авто, потім вийшла. Коли поліцейські їй пояснювали, що вона може пройти драгер на місці або поїхати в медичний заклад, категорично відмовлялась відомими усім словами. І це повторювалось кілька разів. А патрульні себе поводили спокійно. Патрульний, який складав протокол на місці ДТП, розповів, що жінка була з явними ознаками алкогольного сп’яніння: різкий запах алкоголю з рота, нерозбірлива мова, ледь трималася на ногах, від проходження огляду на стан алкогольного сп’яніння категорично відмовлялась в нецензурній формі.

Після вивчення матеріалів, відео з місця ДТП в нарадчій кімнаті, суд вирішив: обвинувачена має заплатити штраф у розмірі 10 200 грн з позбавленням права керування транспортними засобами на рік та сплатити судовий збір – 352, 40 грн. Рішення суду набирає чинності після після збігу терміну подачі апеляції. Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом десяти днів з дня його проголошення.
Штраф за знесені чотири секції турнікетної огорожі на вулиці Замковій та дві пошкоджені секції – 10 610 грн пані Зоткіна уже оплатила. Про це повідомили в КП “Тернопільміськсвітло”, на балансі якого пошкоджена огорожа.

Від admin