Тернополяни, які прагнуть змінити на краще рідне місто, мають можливість втілити свої ідеї в життя. З 1 вересня стартує прийом проектів на Громадський бюджет-2019. Саме завдяки цьому кожен житель може долучитися до розподілу коштів місцевого бюджету як запропонувавши свій проект, так і взявши участь у голосуванні за ідеї, які представили їхні земляки.

ternopil-ozero-1

Як повідомляє прес-служба Тернопільської міської ради, до участі у «Громадському бюджеті» подаються проекти, пов’язані з покращанням життя в місті та мають загальноміський характер.

Хто може подати проект? Подати проект може громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яка має дозвіл на постійне проживання на території України і на момент подання проекту досягла 16-річного віку.

Проекти з яким бюджетом можуть бути подані? Можна подавати проекти «великі» (від 300 001 до 1 450 000 грн.) або «малі» (1 000 до 300 000 грн.) у сферах безпеки та громадського порядку, велоінфраструктури, дорожнього господарства, енергозбереження, комунального господарства, культури, навколишнього середовища, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, спорту тощо. Проект повинен бути реалізований в межах одного року.

З яких етапів складається процес:

Подання проекту. Потрібно сформулювати ідею, розрахувати орієнтовний бюджет, зібрати 25 підписів осіб, які підтримують ідею, та заповнити заявку на сайті https://pb.rada.te.ua або занести роздрукований проект у ЦНАП (вул. Острозького,6). Прийом проектів триває з 1 до 30 вересня.

Розгляд проекту. До 23 жовтня цього відповідальні структурні підрозділи міської ради розглядають проект на відповідність вимогам Положення та українського законодавства.

Голосування за проект. У листопаді відбудеться голосування за проекти через сайт https://pb.rada.te.ua або проголосувати можна буде у ЦНАПі. Голосувати зможуть особи віком від 16 років, які зареєстровані на території Тернополя. Тернополяни зможуть проголосувати лише за один великий та один малий проект.

Реалізація. Проекти-переможці будуть реалізовані у 2019 році.

Запрошуємо подавати свої проекти. Детальна інформація на сайті https://pb.rada.te.ua

*Увага! Для усіх бажаючих буде проведена зустріч-консультація щодо подачі проектів та заповнення документів. Про час і місце буде повідомлено завчасно на офіційному сайті Тернопільської міської ради та на сторінці Facebook.

Фото з мережі Інтернет

 

Від admin