Інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» оприлюднив рейтинг загальноосвітніх шкіл України за підсумками ЗНО 2018 року. Складено його було за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, отриманими випускниками шкіл у 2018 році.

school-3

Школи у таблиці ранжовані за рейтинговим балом, який розрахований на підставі середнього значення балів зовнішнього незалежного оцінювання отриманих учасниками тестування з усіх предметів ЗНО та з урахуванням загальної кількості складених тестів випускниками кожної школи.

Щодо навчальних закладів Тернопілля, то до списку ТОП-200 шкіл України увійшли Тернопільська Українська гімназія імені Івана Франка (72 місце), Чортківська гімназія імені Маркіяна Шашкевича (100 місце), Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов (106 місце), Тернопільська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №29 з поглибленим вивченням іноземних мов (118 місце), Бережанська ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 (132 місце).

Додамо, що переможцем рейтингу, як і минулого року, став Львівський фізико-математичний інтернат при Львівському національному університеті імені Івана Франка. У цього навчального закладу рейтинговий бал 170.3. Для порівняння, у власника двохсотого місця – Київської гімназії №117 імені Лесі Українки з поглибленим вивченням іноземних мов – цей показник становить 143.4.

Від admin