ternopil-sagaidachnogo-2018Урочистою Літургією до свята Успіння Пресвятої Богородиці та 477-ї річниці міста у Церкві Успіння Пресвятої Богородиці, на вулиці Князя Острозького, 55, розпочнуться у Тернополі святкування з нагоди Дня Міста. Саме у цьому храмі, який відзначає свій Храмовий празник, о 10 годині віряни молитимуться за щастя і процвітання нашого міста та проситимуть заступництва й опіки у Божої Матері.

cerkva-uspinnia-ternopil

Щодо програми заходів, то з 11 години вулицями центральної частини міста проходитиме квест від ООН,  у прес-центрі Українського Дому «Перемога» об 11.30 розпочнеться репрезентація унікального каталогу Михайла Тимошика «Значки та медалі Тернопілля», де будуть представлені зразки фалеристики різних років, пов’язані з нашим краєм.

О 14 годині на вулиці Гетьмана Сагайдачного відбуватиметься концерт Муніципального Галицького камерного оркестру, а на території біля Тернопільського замку в цей самий час діятимуть інформ-арт-локації «Тернопіль туристичний». О 15 годині на вулиці Сагайдачного під час урочистої імпрези відкриють нові зірки на Алеї Зірок, на яких засяють імена актора В’ячеслава Хім’яка, краєзнавця Богдана Хаварівського, журналіста Григорія Бурбези. А також одну квітку теренового цвіту з бронзи присвятять 150-річчю обласної організації «Просвіта».

Відбуватимуться заходи також і у парку Національного Відродження. З 12 години там проходитиме виставка-продаж виробів майстрів народної творчості та свято меду. А з 15 години на Співочому полі розпочнеться святкове дійство, яке триватиме аж до пізнього вечора.

Так, після дитячої розважальної програми співатимуть учасники тернопільських вокальних студій, о 19 годині вшановуватимуть кращих тернополян, а о 19-30 розпочнеться концерт тернопільських виконавців, до якого долучаться також і співаки – гості свята – Ірина Федишин та народний артист України Іван Попович.

Фото з мережі Інтернет

Від admin