aleja_zirok-300x225Алеї Зірок є в багатьох містах світу – Лос-Анджелесі, Каннах, Гонконгу, Києві, Харкові. Десь їх прикрашають зірки з іменами видатних особистостей, десь – відбитки долонь, десь – і одне, і друге. На Алеї Зірок у Тернополі, що на вулиці Сагайдачного, імена видатних городян закарбовані в бронзі, що має вигляд квітки терену. Виготовляють зірки для тернопільської алеї у Львові за гіпсовою заготовкою тернопільського скульптора Дмитра Пилип’яка.

havarivskyj
На фото: Богдан Хаварівський

Особливим є те, що нові зірки відкривають у нас саме на день міста. Така традиція зародилась 28 серпня 2011 року. Відтоді щороку зірками із терновими пелюстками Тернопіль вшановує тих, хто зробив вагомий внесок у розвиток і прославу рідного міста. І далі така традиція продовжується.

Цього року на нашій Алеї Зірок теж будуть відкриті нові імена. Це іменні зірки, присвячені актору В’ячеславу Хім’яку, та світлій пам’яті краєзнавця Богдана Хаварівського і журналіста Григорія Бурбези. А також одну квітку теренового цвіту з бронзи приурочать 150-річчю Тернопільської обласної організації «Просвіта».

Розпочнеться мистецька імпреза «Через терни до зірок» о 15 годині.

Від admin