Для підвищення ефективності програми соціальної підтримки населення, у 2018 році в Україні продовжено дію механізму монетизації частини невикористаних сум субсидій.

Як повідомляють в управлінні соціальної політики Тернопільської міської ради, згідно цієї постанови частину невикористаної суми субсидії для відшкодування витрат на оплату послуг з газо-електропостачання для індивідуального опалення, що в еквіваленті не перевищує вартості (станом на 1 травня нового опалювального сезону) 100 куб. м природнього газу або вартості 150 кВт електричної енергії за попередній опалювальний період, перераховується на особовий рахунок одержувача субсидій.

Для отримання коштів одержувачам субсидій необхідно до 1 вересня поточного року подати заяву до управління соціальної політики за адресою вул. Лисенка 8а кабінет №12.

В управлінні соцполітики надали також роз’яснення щодо окремих випадків призначення субсидії, зокрема, житлову субсидію за рішенням комісії не може бути призначено у разі, коли у члена домогосподарства або у члена сім’ї особи із складу домогосподарства доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії, були такими, що зазначені в абзацах другому-четвертому підпункту 3 пункту 6 Положення, затверженого Постановою КМУ від 27.04.2018 №329 і такі особи перебували за кордоном сукупно більше 60 днів протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.

Поряд з цим, якщо у складі домогосподарства або у члена сім’ї особи із складу домогосподарства є особи, які перебувають у складних життєвих обставинах, викликаних тривалою хворобою, що підтверджується довідкою лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я, житлову субсидію може бути призначено за рішенням комісії, виходячи з конкретних обставин, що склалися.

subsydii-gaz-2018-1

Від admin