14 серпня міський голова Тернополя Сергій Надал взяв участь в урочистому спецпогашенні поштової марки із зображенням картини відомої художниці Олесі Гудими «Кохання – це життя».

«Ця подія має величезне значення для Тернополя та України, адже сьогодні ми віддаємо належну шану людині, яку в Україні називають «художниця з Божим пензлем у руках», – наголошує Сергій Надал. – Творчість Олесі Гудими – це сучасне українське мистецтво, що базується на національних традиціях та доносить світові сучасну Україну. І сьогодні ми погашаємо марку з однією із найкращих її робіт і з нетерпінням очікуємо на нові спецпогашення. Адже Україна та світ має більше знати про Своїх Геніїв».

До слова, Олеся Гудима – другий відомий художник родом із Тернополя, чия картина з’явилася на поштових марках. Першим у 2016 році став Геній сучасності Іван Марчук.

Довідка. Гудима Олеся Петрівна – відомий український художник, літератор родом із Тернополя. Творчий доробок О. Гудими налічує близько тисячі картин. ЇЇ полотна зображені на обкладинках престижних журналів, у приватних колекціях в різних куточках світу. Роботи експонувалися у провідних виставкових залах України. А на початку літа в Тернопільському обласному художньому музеї відкрилася її персональна виставка «Українська душа».

img-2646-m0140818

Від admin