На чемпіонаті Європи з паралімпійського футболу серед спортсменів з наслідками дитячого церебрального паралічу, що проходив з 22 липня до 6 серпня у місті Зейст (Нідерланди), Національна паралімпійська збірна команда з футболу стала віце-чемпіоном.

У турнірі взяло участь 10 європейських країн, і українські пара-футболісти стали другими. Як повідомляє прес-служба Національного комітету спорту інвалідів України, спершу команда України вийшла з другої сходинки у підгрупі, програвши команді Росії 1-0 та обігравши команду Ірландії у півфіналі, дісталася фіналу чемпіонату. На жаль, у фінальній грі за звання чемпіонів Європи, українські паралімпійці поступилися російській збірній, зігравши з рахунком 2:3, та посіли почесне друге місце.

У складі національної збірної виступав і представник Тернопільського «Інваспорту», майстер спорту України міжнародного класу, уродженець міста Підгайці Іван Шкварло. Відтак, разом із колегами по команді наш земляк виборов «срібло» турніру. Додамо, що бронзовими призерами чемпіонату Європи-2018 з паралімпійського футболу стали представники Ірландії, на четвертому місці команда Нідерландів, на п’ятому – Англія, пише управління фізичної культури та спорту ТОДА.

2cd3de8b7489a906d89cac2410ec53315801151dc3bbf

Від admin