Жителі Тернопільщини продовжують шокувати своєю довірливістю та наївністю. А саме ці риси і шукають у жертвах аферисти і, незважаючи на численні застереження, знаходять.
Збагатив чергового мобільного шахрая мешканець Борщівщини. Чоловік допоміг зловмиснику зняти з рахунку 40 тисяч гривень.

6 серпня до мешканця району зателефонував сам начальник служби безпеки банку. Саме з такої брехні розпочав розмову аферист та розповів чоловіку про несанкціонований доступ до його карти. Налякав потерпілого, що гроші можуть зникнути з карти любої миті а тому слід слідувати його вказівкам щодо їх збереження. Переляканий чоловік навіть не задумався, чого працівник банку телефонує йому о 22 годині та став виконувати не зовсім банківські махінації: переводити гроші на невідомий мобільний телефон, потім повідомляти коди, що прийшли смс-повідомленням. Як результат – зникли 20 тисяч переведені на мобілку, а згодом і 20 тисяч залишку на банківській картці. Вже вранці, чоловік зателефонував в поліцію.

Не перестаємо застерігати всіх мешканців краю: перестаньте довіряти невідомим! Не розголошуйте власних даних, не виконуйте вказівок, щодо переведення коштів на інші рахунки не поповнюйте і мобільні телефони незнайомців! Просте правило – працівники фінансових установ не виконують будь-які операції з вашим банківським рахунком по телефону! Вам повідомили, що з вашою карткою щось не так? Зателефонуйте на гарячу лінію, вона зазначена на вашій картці!

6fb51c8a9d165b9e5c0493988d20a606

Від admin