Система біохакінгу, що дає надію на довге і повноцінне життя без хвороб, була розроблена американським мільйонером Сергієм Фаге.

Вона добра у всьому, крім суми коштів, які повинна витрачати людина на правильні продукти, біологічні добавки, фітнес-клуби і релакс на віддалених тропічних островах. Але існує і варіант біохакінгу для простих людей.

Фізичні навантаження

Абонементи в тренажерні зали коштують чималих грошей, не витрачайте їх! Нормальній людині цілком достатньо простого комплексу фізичних вправ з мінімумом навантажень на суглоби і зв’язки 3-4 рази на тиждень. А основа фізичного здоров’я – ходьба.

Мінімум 10 000 кроків на добу (цей мінімум досягається, якщо ви проходите близько 7-8 км, витрачаючи 1,5-2 ч.). Якщо потрібна кількість км не пройдена в один день, вона переноситься на завтра. Відмовтеся від транспорту і ходіть пішки.

Харчування

Один з вирішальних чинників для доброго здоров’я.

Вороги:

Фастфуд у всіх його видах і проявах. Це несвіжі продукти, резервуари трансжирів і масел (олій).

Солодке, борошняні вироби і випічка – повністю. Швидкі вуглеводи – причина сплесків інсуліну в організмі, вони призводять до утворення підшкірного жиру.

Газована вода. Те ж з причини величезної кількості цукру.

Сіль і цукор. Їх треба звести до мінімуму.

Сковорідки з антипригарним покриттям, мікрохвильовки, електричні чайники. Всі сучасні способи готування – вороги здоров’я.

Друзі:

Мінеральна вода. Чай, каву, соки треба зводити до мінімуму.

Овочі та фрукти зі свого городу. В них ви можете проконтролювати відсутність хімії.

М’ясо і риба з ринку, з обов’язковими сертифікатами.

Диспансеризація

Як машині потрібен техогляд, так і організм вимагає уваги. Щорічний медогляд кваліфікованим терапевтом і здача аналізів – обов’язковий мінімум для кожного.

Стрес

Саме він реально запускає всі хвороби. Повністю уникнути стресу неможливо, але можна зменшити його наслідки.

Перестаньте зважати на думку всіх оточуючих, важливі тільки ті, від кого ви так чи інакше залежите: родичі, колеги, клієнти.

Робота – лише один з різновидів соціальних ігор, ніякі проблеми з нею не коштують здоров’я, а значить, ви не маєте права переживати через них. Найгірше, що може статися, – ви поміняєте одну роботу на іншу.

Ви товстий, старий або потворний? Голову вище, низька самооцінка – це тільки ваша проблема. Оточуючим немає до вас справи, у них багато своїх комплексів.

Що робити в стресовій ситуації? Дихайте! У стресі ми починаємо робити дрібні неглибокі вдихи, що позбавляє організм кисню і посилює проблеми.

Сон

Завжди лягайте спати до 24.00! Ранній час відходу до сну важливіший за кількість годин сну. Краще лягти в 23.00 і встати через 5 годин, ніж лягти в 3.00 і проспати 8 годин.

Лягайте спати в один і той же час: допустиме відхилення – 60 хвилин. Інакше організм буде витрачати багато сил на перебудову режиму дня.

Спіть у прохолодній затемненій кімнаті, де працює зволожувач повітря.

У ліжку категорично не використовуйте гаджети і не дивіться телевізор.

Відпочинок

Якісний відпочинок – це і шлях боротьби зі стресом, і спосіб зберегти здоров’я. І не чекайте належної відпустки – далекі поїздки теж стрес, хоч і позитивний. Обов’язково влаштовуйте на тижні один «день для себе». Його правила: вимкнений телефон і повна гармонія з собою. Ви любите природу – проведіть цей день на дачі. Або присвятіть його зовнішності – зробіть маску, скраб, сходіть в баню.

Від admin