Працівники Тернопільського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману чи зловживання довірою.

За словами заявниці, на її засіб зв’язку надійшло смс-повідомлення про те, що її електронний гаманець заблоковано. Для уточнення інформації жінка набрала номер, який був вказаний в сповіщенні. Слухавку підняв невідомий, який представився співробітником фінансової установи.

Як дізналася вже згодом, розмовляла вона з шахраєм. Чоловік повідомив тернополянці, що через збій системи відбулося автоматизоване блокування банківських рахунків клієнтів. Аби активізувати картку, необхідно уточнити персональні дані власника карткового рахунку. Тернополянка повідомила пройдисвітові всю конфіденційну інформацію, за допомогою якої аферист зняв готівку.

Зникнення коштів потерпіла виявила, коли перевірила стан рахунку – мінус 11 500 гривень. За допомогою звернулася до поліцейських.

Поліцейські звертаються до жителів та гостей краю бути обачними та не довіряти невідомим, які телефонують на засоби зв’язку.

Ніколи нікому не повідомляйте свої персональні дані телефоном. Особливо це стосується цифрових кодів з SMS-повідомлень банку.

Намагайтеся контролювати свої особисті дані, які розміщені в соціальних мережах. Видаліть, на ваш погляд, усю небезпечну інформацію.

Ніколи і ні за яких умов не виконуйте з банкоматом дії, які вам диктує по телефону незнайомець.

Якщо ви підозрюєте шахрайство – блокуйте свій рахунок.

1_main

Від admin