Затриманий вбивця в залі суду ховав обличчя від присутніх. 19 липня в Апеляційному суді Тернопільської області розглядали справу стосовно міри запобіжного заходу для 24-річного тернополянина Сергія Терендеха, якого підозрюють у побитті металевою рукояткою пістолета 20-річного Віталія Гнатишина, що сталося у ніч на 30 червня біля нічного клубу «Алюр» в обласному центрі.

Унаслідок побиття через дев’ять днів Віталій помер у реанімації, 10 липня його поховали. Підозрюваного у завданні важких тілесних ушкоджень затримали на місці інциденту, на нього вказали чимало свідків, є також записи із камер відеоспостереження.

Суд обрав йому міру запобіжного заходу — тримання під вартою. Є ще один фігурант справи, який також нападав на компанію хлопців, серед яких був Віталій, завдав деяких травм іншому юнакові, у тому випадку все обійшлося. Допоки триває слідство другий фігурант перебуває під домашнім арештом.

У суді апеляційної інстанції мали розглянути скаргу Сергія Терендеха на рішення суду першої інстанції щодо запобіжного заходу. Утім, на початку засідання затриманий повідомив, що він змінив адвоката, а інший його захисник у свою чергу подав клопотання про… відмову від апеляційної скарги. Відповідно суд залишив скаргу без розгляду. Сторона підозрюваного не захотіла коментувати такий крок. Отож, підозрюваний і далі перебуватиме за ґратами.

Разом із батьками та старшим братом загиблого Віталія до суду прийшли їхні рідні та друзі. Були у залі й кілька хлопців та дівчат, які віталися із затриманим, очевидно, його друзі. Батьків підозрюваного, скоріш за все, не було, принаймні, ніхто не підходив до нього, щоб поспілкуватися. Затриманий у залі суду ховав обличчя від присутніх.

Рідні Віталія очікують на справедливе розслідування справи, а за тим — суворе покарання для вбивці. Як зазначають, родичі підозрюваного навіть не намагалися висловити їм співчуття.
— Тієї жахливої ночі мамі повідомили про те, що сталося з Віталиком. Ми приїхали до лікарні. Один із нейрохірургів припустив, що до обіду брат недоживе, — каже брат загиблого Дмитро Гнатишин. — Доправили Віталія до лікарні у стані клінічної смерті. Зробили комп’ютерну діагностику, у нього був масивний крововилив у мозок, зміщення стовбура головного мозку, при таких травмах не виживають.

Реаніматологи 40 хвилин запускали його серце і таки запустили, але всі решта функції організму підтримували апаратами, брат не проявляв жодних рефлексів. Так ще дев’ять днів він протримався… Я телефонував до клінік Ізраїлю, Німеччини, консультувався щодо можливого лікування брата, але усі казали, що шансів нема. Висновок судово-медичного експерта — смерть наступила унаслідок двох ударів тупим предметом в голову. Один удар — в скроню, інший — в щелепу. Віталій був худої тілобудови, не займався спортом, він не готовий був захищатися, ніколи не бав участь у бійках. Все сталося зненацька…

Для нас це велика втрата. Віталій був спокійним, добрим. Мав багато планів. Хотів купити телефон, годинник, читав книги, як розпочати бізнес. Шукав в інтернеті, як поїхати за кордон, цікавився вартістю авіаквитків, страхування. Він абсолютно не був агресивним. Ніколи нікого не образив… Наразі очікуємо на результати експертизи. Хочемо, щоб затриманого справедливо покарали. Він вбив нашу рідну людину…

DSC_0001

Джерело: НОВА Тернопільська газета

Від admin