Спортсмени з різних областей нашої держави, а також команди з Польщі та Словенії взяли участь у відкритому чемпіонаті «Gran Prix Ukraine» з гирьового спорту. Такий турнір з 13 до 14 липня тривав у місті Ужгороді, в спортивному комплексі «Юність», під егідою Асоціації гирьового спорту України. Серед наймолодших представників Тернопільського краю свої сили демонструвала на змаганнях вихованка Романа Сіправського, студентка Коледжу економіки, права та інформаційних технологій Тернопільського національного економічного університету Соломія Євсюкова. Виступаючи у ваговій категорії до 58 кг у дисципліні ривок гирею 16 кг, спортсменка стала віце-чемпіонкою з результатом 41 повторення і здобула срібну нагороду.

Щодо старших спортсменів, то друге місце посів підопічний заслуженого тренера України Зіновія Кульчицького, студент Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя Володимир Гуменний. Виступаючи у ваговій категорії 74 кг у дисципліні довгий цикл з двома гирями 24 кг, він виконав 60 повторень і виборов для команди ще одне «срібло».

Серед спортсменів, чия вага перевищує 95+ кг, за доброю традицією чемпіоном став інженер-програміст ПрАТ «Тернопільський молокозавод», майстер спорту Роман Сіправський (на фото справа).  Виступаючи у «коронній» вправі довгий цикл з двома гирями «24-ками», виконав 108 повторень, не залишивши шансів на перемогу суперникам. В результаті – «золото» турніру.

У класичному двоборстві «24-ками» першим став і майстер спорту Василь Середюк. У ваговій категорії 95+ він виконав 161 підйом у поштовху та 190 підйомів у ривку і здобув заслужену золоту нагороду.

Також чемпіоном став наш досвідчений спортсмен, заслужений тренер України Зіновій Йосипович Кульчицький. Змагаючись у класичному двоборстві, продемонстрував одні з найкращих результатів змагань: 110 повторень у вправі «поштовх з двома 24-ками», та 215 повторень у вправі ривок з однією «24-кою», і теж був відзначений золотою медаллю.

Першим став і добре знайомий нам заслужений тренер України, представник Збаражчини Петро Федорович Багрій. Виступаючи у вправі довгий цикл з двома гирями «24-ками», виконав 80 повторень, цим самим завоювавши «золото» змагань.

Наші спортсмени Тернопільської збірної не тільки отримали особисті призи та досвід, але й вибороли друге загальнокомандне місце, пропустивши вперед лише збірну міста Львова. Третє місце посіла збірна Рівненської області.

6d3c73e757333779ebb8bec75e29d8b6_XL

Від admin