Тернопільський обласний центр зайнятості організував для представників місцевих ЗМІ прес-тур великими підприємствами м. Тернополя під гаслом “Живи та працюй в Україні”.

У ТОВ “СЕ Борднетце-Україна” («Сумітомо Електрік Борднетце») журналісти побували на екскурсії цехами підприємства та зустрілися з представниками керівництва ТОВ. Вони дізналися, що підприємство є системним розробником і постачальником кабельних мереж для автомобілів Фольксваген, Шкода, Сеат, Ауді та мікроавтобусів Фольксваген. Ці мережі виготовляють на заводах у різних країнах світу і зараз цей процес набирає обертів в Україні, зокрема, у Тернопільському та Чортківському районах.
Зараз комплектацією модулів займаються більше 2,5 тис. працівників. У «СЕ Борднетце-Україна» добре налагоджено навчання висококваліфікованих фахівців, створено хороші умови праці та відпочинку, діє система фінансових заохочень. Зараз є потреба у в’язальниках схемних джгутів, кабелів та шнурів, вантажниках. Є можливість працевлаштувати й осіб з інвалідністю.
«Минулого та цього року за спрямуванням Тернопільського міськрайонного центру зайнятості у товаристві місця праці отримали майже 70 безробітних, з них 9 переселенців. Також, на замовлення роботодавця спільно з Тернопільським національним техуніверситетом було розроблено програму навчання та підготовлено з числа безробітних 9 налагоджувальників обладнання», – додав директор МРЦЗ Анатолій Куриляк.
Наступним був один з підрозділів компанії «Агропродсервіс» – Тернопільський м’ясокомбінат. Компанія – підприємство закритого циклу виробництва, яке займається насінництвом, рослинництвом, тваринництвом, птахівництвом, переробкою м’яса, має соєвий завод. Артур Марцис, директор HR-департаменту компанії, говорив про професійний склад персоналу, актуальні вакансії, умови праці, соціальні гарантії, навчання та заохочення для працівників. «Кожному адекватному та активному шукачу роботи, який хоче працювати на нашому підприємстві, від робітника без професії до спеціаліста вищої керівної ланки, ми можемо підібрати місце праці або внести його дані у резерв кадрів. Цьогоріч з центром зайнятості ми почали досить активну співпрацю, відтак за 6 місяців 2018-го лише на м’ясокомбінаті було працевлаштовано 46 безробітних», – додав Артур Марцис.
Далі учасники прес-туру відвідали ПАТ «Укрзалізниця». Саме в цей час на залізничному вокзалі м. Тернопіль фахівці Тернопільського міськрайонного центру зайнятості проводили ярмарок вакансій «Квиток до успіху», під час якого було запропоновано понад 1200 актуальних вільних робочих місць, у тому числі й більше 100 пропозицій роботи на залізниці.
«Тернопільська дирекція залізничних перевезень обслуговує три області та налічує у своєму складі 39 станцій. Наразі маємо потребу в регулювальниках швидкості руху вагонів і складачах поїздів. Їх профпідготовка проводиться на виробництві. Початково працівник отримує зарплату 6400 грн, при підвищенні розряду – 9400 грн, є доплата за вислугу років. Також, працівники залізниці користуються пільгами та компенсаціями. Охоче беремо на роботу й колишніх воїнів АТО», – розповів на зустрічі з представниками ЗМІ начальник відділу кадрів ВП «Тернопільської дирекції залізничних перевезень» Олег Дубчак.
У ПРАТ «Тернопільський молокозавод» журналісти дізналися не лише про діяльність і перспективи розвитку підприємства, де працює майже 1,5 тис. осіб, а й про те, що зараз є актуальними вакансії водіїв молоковозів, менеджера, начальника комерційного відділу, слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів, інженерів з транспорту. Голова правління ПРАТ Віктор Солтис зауважив, що завод планує відкрити новий цех з виготовлення сухого молока, відтак будуть потрібні нові працівники.
2-IMG_20180710_094417

Від admin